Sömürgeci uygar Batı

Batı deyip geçmeyin; çok önemli özellikleri var; -Batı ölümüne menfaatçidir.. -Batı bugün demokrasinin ve uygarlığın  bekçisidir… -Aynı Batı dün de bugün de...

Batı deyip geçmeyin; çok önemli özellikleri var;
-Batı ölümüne menfaatçidir..
-Batı bugün demokrasinin ve uygarlığın  bekçisidir…
-Aynı Batı dün de bugün de çıkarları gerektirdiğinde vahşi ve gaddardır!..
-Batı tüm bu özelliklerinin sonucu kaypak ve güvenilmezdir..
Listeyi uzatabiliriz. En demokrat, en uygar geçinen Avrupa ülkelerinin yakın geçmişte dünyanın dört bir yanında uyguladıkları baskı ve vahşetin en somut örneklerini belgeleriyle gözlerine sokabiliriz..
Fransa’nın Cezayir’de, Vietnam’da, Hindiçin’de, İtalya’nın Etiyopya’da, Libya’da, İngiltere’nin Hindistan’da, Afrika’da  kurduğu kölelik düzeninden, Almanya’nın 2. Dünya Savaşı’nda yok ettiği milyonlarca Yahudi’den , işlediği akıl almaz, affedilmez günahlardan söz edebilir, topunu lanetleyebiliriz..
Dünyanın efendisi olmakla övünen bu ülkelerin gizli antlaşmalarla ülkeleri, ekonomik zenginlikleri nasıl paylaştıklarını da tokat gibi yüzlerine çarpabiliriz..
Yıllar yılı sırf işlerine geldiği için Ortadoğu’yu, Afganistan’ı, Bosna’yı kan ve ateş denizine çevirdiklerini, İran-Irak Savaşı’nı kışkırtarak bir milyondan fazla insanın ölümüne neden olduklarını da anlatabiliriz..
Soykırımın, hem de en profesyonel şeklini dünyanın dört bir yanında nasıl acımasızca uyguladıklarını üstelik canlı tanıklarıyla ilan edebiliriz..
Yeter mi?.. Daha ciltler dolduracak kadar belgeyi, bilgiyi bir çırpıda sayabiliriz..
-Peki ne fark eder?!..
Yeni bir dünya, adaletli paylaşım lafları mide bulandıracak denli palavra!.. Dünya hala güçlünün güçsüzü yuttuğu, kedi-fare oyunu oynadığı dünya!..
Bugünün dünyasının dünkü dünyadan tek bir farkı var.. O zaman iki kutupluydu, bugün tek kutuplu!.. Sovyetler Birliği yenildikten ve parçalandıktan sonra hızla gidilen yeni oluşumun büyük patronu ABD.. Kuyruğunda dolaşanlar da Avrupa’nın eski emperyalistleri.. bunlara bir de Japonya ile Rusya’yı ekleyin.. Sonuç:
-G8’ler… Yani geli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar