Sırtlan dişlerini gösterdi!..

Önce önemli bir anımsatma yapmalıyım… Stratejik ortağımız (!) Amerikan’ın tarihinin en güvenilmez, en kaypak ve en tehlikeli başkanlarından Donald Trump, daha bir ay önce, Türkiye “Fırat’ın...

Önce önemli bir anımsatma yapmalıyım…
Stratejik ortağımız (!) Amerikan’ın tarihinin en güvenilmez, en kaypak ve en tehlikeli başkanlarından Donald Trump, daha bir ay önce, Türkiye “Fırat’ın doğusuna operasyon” kararını açıkladığında, sosyal medya hesabından nasıl bir mesaj vermişti hatırladınız mı:
-Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz!..
Kürtler dediği PKK/PYD teröristleriydi!.. Her fırsatta “Eyy Amerika” diye yeri göğü inleten en büyük Türk büyükleri, bu son derece küstahça, düşmanca ve bayağı bu tehdit mesajını gayet yumuşak bir şekilde geçiştirdi; “üzüldük”, “kırıldık” filan diyerek üstüne yattı!.. Trump’la telefon görüşmeleri, dışişleri bakanları arasında konuşmalar falan derken, millet uyutuldu!..
Öncelikle belirteyim; bizimkilerin “yumuşama sağlandı”, “birbirimizi anlıyoruz” minvalindeki açıklamalara karşın, o bayağı mesaj hala Trump’ın hesabında sırıtmaya devam ediyor!..
Değişen ne oldu peki? Göründüğü kadarıyla hiç; o tehditten bu güne “havanda su dövmekten” başka bir görüntü yok ortada!.. Diğer tarafa baktığınızda ise harıl harıl bir çalışma yürütüldüğünü görmemek için kör ya da çok saf olmak gerekiyor!..
Çok taze bir örnek vereyim müsaadenizle; Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşecekti. O görüşmeden önce Pompeo’nun bir küçük, kapalı toplantısı vardı… Katılanlara bakalım:
İngiltere, Fransa, Kanada, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan dışişleri bakanları!..
Konu neydi peki?.. Fırat’ın doğusunda oluşturulacak “Güvenli Bölge” için uluslararası askeri güç yapılandırması!..
Türkiye’nin “asla kabul edilemez” bulduğu, burnumuzun dibine “yabancı güç” konusu, Türk dışişler bakanı ile görüşmeden hemen önce kotar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar