“Seçimin sonucuna etki edecek hiçbir şey yoktur!”

Evet, ben de aynen böyle düşünüyorum ama başlıktaki cümle bana ait değil… Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 7 üyenin “Evet” oyuyla alınan İstanbul seçimlerinin iptali kararına koyduğu muhalefet şerhinde aynen böyle diyor!..

Muhalefet şerhi düşen diğer hakimlerin söyledikleri de yenilir, yutulur olmaktan çok uzak!..
Öncelikle belirtmem gerek; İstanbul seçiminin niçin iptal edildiğine dair 7 üyenin kaleme aldığı 250 sayfalık gerekçeli zarar, pardon karar, maalesef bu kararı açıklayacak bir başka gerekçeli karara fena halde ihtiyaç duyuyor!..
Değerlendirmede zaten 16 gün önceki kısa kararın epey dışına çıkılmış olması bir yana, belirtilen hususlar arasındaki çelişkiler okuyanı yalnızca acı acı gülümsetiyor!.. Önce bu karara muhalefet eden üyelerin söylediklerine bakalım:
-Mesela Sadi Güven, AKP’nin “23 bin usulsüz oy kullanıldı” iddiasına, kullanılan usulsüz oyun yalnızca 706 olduğunu belirterek karşılık veriyor!..
-Bir diğer muhalif üye Cengiz Topaktaş, 16 Nisan Referandumu’nda YSK’nın aldığı “Mühürsüz oyların sayılması” kararını hatırlatıp, “Sandık kurulunun oluşumundaki hataların sorumluluğu seçmene yüklenemez” diyor, örneğin!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum