“Rastgele Bakan”ın maceraları!..

Deyim tamamıyla kendisine ait!.. Bakanlığa rastgele seçildiğini, Saray Kabinesi açıklanmadan 24 saat önce telefon geldiğini belirterek şöyle diyor:

Tarım ve Orman Bakanlığı dışında bütün bakanlıklar aklıma geldi!..
Bahsimize konu olan “Bakan” hepinizin “şıp” diye tahmin ettiği üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı aklından bile geçirmeyen, rastgele bakan olan Bekir Pakdemirli!.. İlginç bir kişilik; mesela Trabzon Araklı’daki sel felaketi sonrası şöyle bir açıklama yapmıştı:
Yani, sel, taşkın ve heyelan ile ilgili uyarılamızı yaptık ama en nihayetinde bu işler Allah’ın işi!..

Mübarek, sanki Tarım ve Orman Bakanı değil, Diyanet İşleri başkanı!.. Örneğin et fiyatlarının altın fiyatlarıyla yarıştığı, et bulunamadığı, hastalıklı hayvanların tee Brezilyalardan getirilip ülkemize sokuşturulduğu günlerde şu muhteşem açıklamayı yaparak, sorunun nasıl da kolay çözüleceğini bir çırpıda anlatıvermişti örneğin:
Senelik 60-100 bin ton et ithalatı yapmışız bugünlere kadar. Türkiye’nin toplam protein eksikliği yok. Et yerine balık, tavuk, hindi yesek bu iş çözülecek!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum