Profesör “CHP uyuşturucuyu özendiriyor” dedi!..

Hani insan bazen gözlerine, kulaklarına inanamaz, aklıyla alay ediliyormuş, salak yerine konuluyormuş duygusuna kapılır ya, önceki gün iktidarın yeminli yandaşı, yaptığı düzmece haberlerle ünlü A Haber...

Hani insan bazen gözlerine, kulaklarına inanamaz, aklıyla alay ediliyormuş, salak yerine konuluyormuş duygusuna kapılır ya, önceki gün iktidarın yeminli yandaşı, yaptığı düzmece haberlerle ünlü A Haber TV’de aynen böyle bir durum yaşandı!..
Önce anımsatayım; dünkü yazımda da anlatmıştım, önceki gün İstanbul Belediye Meclisi’nde sırf Ekrem İmamoğlu’nu “çalıştırmamak” için çalışan AKP grubu, “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” kurulması önerisini MHP’li ortağı ile birlikte red oyu vererek önlemişti!..
Aynı akşam A Haber’in programına katılan Sakarya Üniversitesi’nde görevli, “Profesör” sıfatlı Bünyamin Bezci, verilen öneriyle ilgili olarak CHP’yi suçladı ve akıllara seza bir şekilde “Uyuşturucuya özendiriyorlar” dedi, diyebildi, iyi mi!..
Ben en iyisi, bazı “bilimsel” sözcükleri araya sıkıştırarak CHP’yi suçlu çıkarmayı(!) başaran bu profüsürün söylediklerini, noktasına virgülüne dokunmadan aktarayım ki, yeni Türkiye’de akademik seviye nerelere dayanmış fikir sahibi olun:
Bu mesele bence basit bir ihtiyaç değil. Çok ciddi bir zihniyet farkı var. Şunu fark etmiyor CHP zihniyeti; çıplak gerçeklik, politik kolektifiz tamam doğru ama uyuşturucu dediğiniz zaman teşvik ediyorsunuz, mücadele etmiyorsunuz!..
Bu muhterem zat Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim görevlisi… Öncelikle öğrencilerine “Tanrı sabır versin” demek gerek sanırım. Sonra da psikolojiyi de sular seller gibi yutmuş olduğu gayet belli olan bu görevliye bir ufak sorum olacak:
Hocam, uyuşturucu deyince “teşvik etmek” oluyorsa, ne denmesi gerekiyor, bir öneriniz var mı? Mesela “patates” desek mücadeleye katkısı olur mu?!.

Nasıl bir “oyun” bu böyle?!. 31 Mart seçimlerinden bu yana 26 gün geçti…
Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir Yüksek Seçim Kurulu araştırması sürüyor… Nere...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar