Palavrayla beslenen aldatılan ülke!..

Biliyorsunuz ilk iki çeyrekte, yani yılın ilk  6 aylık bölümünde yüzde 5.1 büyümüştük!.. Daha doğrusu Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)  böyle buyurmuştu; ona da kim buyurduysa...

Biliyorsunuz ilk iki çeyrekte, yani yılın ilk  6 aylık bölümünde yüzde 5.1 büyümüştük!..
Daha doğrusu Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)  böyle buyurmuştu; ona da kim buyurduysa artık!.. Namert muhalefet, Batı bankaları, rating kuruluşları, büyük şirketler pek inanmamıştı bu duruma.
-Gülüp geçmişlerdi!..
Dünya ekonomi çevreleri arasında Türkiye’deki “ölçüm sisteminin” nedense hep palavra ibresine çok yakın sonuçlar verdiği konuşulur olmuştu!.. Her şey kağıt üzerinde olup bitiyor, fena halde büyüyor zenginleşiyorduk… Hele bir de “en büyük Türk büyükleri” dünyanın en fazla tasarruf eden ülkeleri arasında yer aldığımızı açıklayınca, el aleme rezil oluverdik!.. Sözcü gazetesinin her daim nifak saçan “Ekonomi Şeysi” Murat Muratoğlu niçin alay konusu olduğumuzu şöyle açıkladı:
-Bir veriyle oynayınca ister istemez diğer
veriler de etkileniyor, mesela tasarruf oranı yüzde 25’e çıkmış görünüyor. Böyle olunca ne oluyor? Türkiye bir anda 13’üncü büyük ekonomi oluyor!..
Adamlar gülmesin, dalga geçmesin de ne yapsın birader!.. Tabii, dışardan bakıp gülmek kolay! İçeride işsiz dolaşan milyonlar, açlık ve yoksulluk sınırının altında inleyen yığınlar için elde kalan tek şey ağlamak!..
-İstediğiniz gibi ağlamak, çırpınmak, avuç açmak, haysiyetinden ödün vermek Yeni Türkiye’de bedava!..

Gerçekler yalan söylemez!.. Bize kakalanmaya çalışılan palavralar “yalancının mumu” misalidir sayın seyirciler!..
Öncelikle iktidarın pek övündüğü yabancı sermaye palavrasına bir göz atalım… Şunu unutmayın, ülkeye yüksek faiz sonucu gelen sıcak paraya yatırım denmez!.. Onlar eşek yüküyle faizini alır, istediği zaman da defolup gider!..
Gerçek anlamda ülkeye yatırım yapmaya gelen yabancı sermayenin durumuna gelince; İktidarın anti demokratik uygulamaları, Batı medyasında sürekli işlenen “riskli ülke” söylemleri sonucu son 5 yılda yurtdışından gelen yabancı sermaye yüzde 57 oranında azaldı, iyi mi!..
Böyle olunca iktidar ülken...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar