Önce sloganını sonra da adını yasakladılar!..

31 Mart yerel seçimlerinden önce alay ediyorlardı halbuki… Mesela AKP’li Cumhurbaşkanı, mitinglerde, gayet alaycı hatta küçümseyen bir ifade ile şöyle diyordu:

Kimseyi bulamadılar, İstanbul’un kenarında bir ilçenin başkanını aday yaptılar!..
Kenar ilçenin Başkanı” adı takıldı hemen… Reis’in deyişiyle Binali Yıldırım’ın karşısında esamesi ile okunmazdı; büyük makamlara gelmiş, ağırlığı olan, dünya liderlerince bile tanınan bir devlet adamının karşısında hiçbir hükmü yoktu!..
Yanaşma kalemler işareti alınca “Vurun abalıya” misali giydirmeye başladılar; aşağılamak için akla hayale gelmedik yalanlar ürettiler, bir “Kenar mahallenin gülü” demedikleri kaldı. Beylikdüzü’nde ve diğer “kenar ilçelerdeki” insanları nasıl rencide ettiklerini düşünmediler bile… Çok da iyi yaptılar!.. Başlangıçta yalnızca İstanbul’un yüzde 16’sı tarafından ancak tanınan Ekrem İmamoğlu kısacık sürede tüm Türkiye’de ve dünyada tanındı, iyi mi!
İktidara yakın ancak biraz olsun vicdanı olan yazarların da teslim ettiği üzere, kendi becerisi, samimiyeti ile halkın sevgisini kazanmış olan İmamoğlu, yanaşmaların sayesinde de daha çok tanınmış, ilgi odağı olmuştu.. Reis’e yaranalım derken, her partiden oy alan bir kahraman yaratmışlardı!..
Kenar ilçenin başkanı, İstanbul’u söke söke aldı, mosmor oldular!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar