Murdar seçim!..

Türkiye Cumhuriyeti devlet katında neredeyse yapmadığı hiçbir iş kalmayan, ülkenin 2 numaralı TBMM Başkanlığı koltuğunda otururken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı...

Türkiye Cumhuriyeti devlet katında neredeyse yapmadığı hiçbir iş kalmayan, ülkenin 2 numaralı TBMM Başkanlığı koltuğunda otururken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına atanan Binali Yıldırım, 10 günlük “kayıp zaman” sonrası dün bir basın toplantısıyla  sahalara, pardon halkın karşısına çıktı, sayın seyirciler!..
Çok güzel bir toplantıydı; Binali Bey sorulan her soruya çok güzel cevap vermedi!.. Ama kendi düşüncelerini gayet şahane biçimde açıkladı; mesela “Yargısal süreç devam ediyor” diyerek, herkesin bildiği sırrı aççık seççik ortaya koydu!..
Yine mesela “Vatandaşlarımızın verdiği oyun iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz” sözleri üzerine yanındakilerin gözleri nemlendi, burun çekişleri gerçekten yürek paralayıcıydı!.. Rakip adayı bir güzel haşladı, “Kardeşim seçimi kazandığına sen mi karar vereceksin, kararı veren YSK’dır” bile dedi…
Bence de çok haklıydı, haklıydı da başını ağrıtacak ufak bir sorun ortada mıh gibi duruyordu.
-Seçim gecesi saat 22.30 dolaylarında, ekrana çıkıp seçimi 3870 oyla kazandığını söyleyen herhalde rakibi değildi, kendisiydi!..
Bu da soruldu Binali Bey’e, gayet güzel yanıtlamadı!.. Onun yerine Anadolu Ajansı’nın, “Kazandım” açıklamasından yarım saat kadar sonra niçin 13.5 saat süreyle sonuç akışını durdurduğu sorusunu yanıtladı:
AA’nın neden kesinti yaptığının cevabını verecek olan ben değilim!..
Bravo valla; AA’nın yıldırım hızıyla saydığı oylar sonucunda da sayımın daha üçüncü saatinde “Ben kazandım” diye ekrana zıplamak harika, bütün gece ve sabah kesinti yapılmasına sıra gelince “Bana ne” öyle mi!..
Neyse, bunlar bir şey değil, Binali Bey, seçimle ilgili öyle bir benzetme yaptı ki, yandaş yazarlar bile “İçim cız etti” diye tepki gösterdi:
Bu seçim murd...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar