Mülakatlarda ne dolaplar dönüyormuş amanııın!..

Ben meğer arı kovanına çomak sokmuşum eyy millet!.. Dünkü “Mülakat oyunu intihara bile sürüklüyor eyy iktidar”  başlıklı yazımdan sonra Tanrı sizi inandırsın, telefondan...

Ben meğer arı kovanına çomak sokmuşum eyy millet!..
Dünkü “Mülakat oyunu intihara bile sürüklüyor eyy iktidar”  başlıklı yazımdan sonra Tanrı sizi inandırsın, telefondan başımı alamadım; gelen mesajlar, yapılan yorumlar da cabası!.. Anlatılan haksızlıkları, döndürülen dolapları, KPSS mülakatına katılan adayların yüzüne karşı yapılan alayları, aşağılamaları yazmaktan ben utanç duyarım!..
Geçmiştekileri geçtim, son alınan 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanması sürecinde yapılanlarla ilgili iddialar tam bir kepazelik!.. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz gün mülakatlarda haksız gerekçelerle elendiğini belirten mağdur öğretmen adayları ile bir araya geldi. Genç siyasetçi duyduklarına inanamadı, anlatılanlardan benim gibi utanç duyduğuna bahse girerim!..
Özel daha sonra yaptığı açıklamada, süreçle ilgili pek çok şaibe ve soru işaretleri bulunduğunu, anlattıktan sonra, o ana kadar kendisine akseden şikayetleri şöyle özetledi:
-KPSS puanı 80 ve üzerinde olan 200’e yakın adaya haksız mülakat puanları verilerek tercih yapma hakları gasp edilmiştir!..
Bunun ne anlama geldiğini artık gayet iyi biliyoruz; iddialar da o yönde zaten, iktidar partisine yakın, elinde “ kart hamili yakınımdır” yazılı kartvizit bulunan ya da kendisinden önce ismi mülakat salonuna ulaşanlara yer açmak, talimat verilen yerlere atanmasını sağlamak!..
Geriye kalanlara da “Allah selamet versin” demek!..

Bakanlıktan liste gelir bizlereee!.. Özgür Özel konuyla ilgili olarak TBMM’ye önerge verdi…
Bu sistemde neye yaradığını anlayamadığım önergede, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a kamuoyuna yansıtan çok sayıda iddia ile ilgili olarak neden bir idari soruşturma açılmadığını sordu. Durum tam da bu noktada “mizahi” niteliğe bürünüyor sevgili okuyucu, çünkü en az bir o kadar iddia da zaten bakanlığın bizatihi kendisi ile il...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar