Muamelat ve Ukubat!..

Bir haftalık izin sonrası bilgisayarın başına oturdum; bir de ne göreyim, yıllardır sözü edilen şeriat eğitimine tam yol hız verilmiş!..2017-2018 eğitim yılı müfredatının...

Bir haftalık izin sonrası bilgisayarın başına oturdum; bir de ne göreyim, yıllardır sözü edilen şeriat eğitimine tam yol hız verilmiş!..
2017-2018 eğitim yılı müfredatının açıklanmasına şunun şurasında sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “güncellenen” öğretim programlarının bir kısmını yayınladı… Sözüm ona seçmeli dersler olan “Temel Dini Bilgiler” ile “Hz. Muhammed'in Hayatı” derslerinde yapılan değişiklikler açıklandı… Temel dini Bilgiler dersine bakın neler eklendi:
-İslam ve Sosyal Hayat, İslam ve Hukuk, İslam'da Sufilerin Rolü, İnsanın Yaradılış Amacı: İbadet.
Üstelik eklenen bu üniteler ZORUNLU SEÇMELİ!.. Hadi canım, böyle saçmalık olur mu diyeceksiniz… İşin içine “cingözlük” girince tam da öyle oldu; seçmeli dersler kampanyaya dönüştürülerek Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma hutbelerine konu oldu; 18 Şubat'ta yayımlanan hutbede öğrencilerin bu dersleri seçmeye teşvik edilmesi istenmişti!.. Ayrıca şu ünlü “Mahalle baskısı” da tüm ağırlığıyla gündeme alındı; “çocuğunu ya göndereceksin, ya göndereceksin” devreye sokuldu, iyi mi!..
Hz. Muhammed'in hayatı dersinde ise yeni müfredatla birlikte “Hz. Muhammed ve sahabe ile kültürümüzde Peygamberimiz” konuları da işlenecek… Şimdi gelin Eğitim İş 4 No'lu Şube Eğitim Sekreteri İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın yapılan bu değişiklikleri nasıl yorumladığına bakalım:
-İslam hukuku dedikleri, şeriat hukukudur! Bu dersler şeriat hukukuna alıştırmaktır. Özellikle Muamelat ve Ukubat üniteleri ulusal devlet yerine ortak değerin, dinin Sünni İslam yorumu olduğu bir ümmet toplumu yaratma çabasıdır.

ŞERİAT YÖNETİMİ VE CEZALAR!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar