Memleketimden ittifak manzaraları!..

Olmuyor, bir türlü arzu edilen oran görünmüyor!.. Milliyetçiliğin zirvesine bayrak dikiyorlar, bana mısın demiyor… AKP’li Cumhurbaşkanı her Allah’ın günü en az iki kongre dolaşıyor, muhtarları...

Olmuyor, bir türlü arzu edilen oran görünmüyor!..
Milliyetçiliğin zirvesine bayrak dikiyorlar, bana mısın demiyor… AKP’li Cumhurbaşkanı her Allah’ın günü en az iki kongre dolaşıyor, muhtarları topluyor, iş dünyasına sesleniyor, açılış yapıyor, bi daha yapıyor, neredeyse bütün televizyonlar her birini baştan sona veriyor, o bitiriyor, Başbakan Binali Bey nöbeti devralıyor, ııh o tanrı belası oran bir türlü kıpırdamıyor azizim!..
En son Saray’ın gediklisi sanatçı kardeşlerimizi toplayıp Hatay sınırında bir karakola götürdü Cumhurbaşkanı, klarnet eşliğinde “Dıloy, dıloy yaylaları” bile söylediler, İbrahim Tatlıses “Afrin’i, Münbiç’i dolaşta gel” bile dedi, Genelkurmay başkanı dahil selfiler bile çektirdiler, yok kardeşim, milim yukarı çıkmıyor oran!..
Dört koldan konuşmaktan, demeç vermekten, ekran ekran gezmekten bitap düştüler valla!.. Son olarak muhterem bakanlardan biri “Süleyman Şah türbesini eski yerine taşıyacağız” diye bir “kahramanlık menkıbesi” dahi patlattı; AKP’li Cumhurbaşkanı Batı’ya “Yazıklar olsun, cehenneme kadar yolunuz var” bile dedi, ne yazık ki yüzde 50+1 uzaktan bile görünmedi, iyi mi!..
Anketler de öyle diyor maalesef; AKP-MHP, üstüne BBP’yi de koysanız yüzde 40’larda debelenmekten kurtulamıyor…
-E, haliyle Saray’ın canı sıkılıyor, yüzü asılıyor, asabı bozuluyor…

Muhalefetin ittifak arayışları İktidar cenahı böyle; peki ya muhalefet?..
Onlar henüz ittifak yollarında emeklemekle meşgul!.. Mesela CHP henüz 3 seçeneği tartışıyor:
-İlk tura her parti kendi adayıyla girsin, ittifak ikinci turda yapılsın.
-Muhalefet tek aday çıkarsın, halkın kafası karışmasın.
-Genel seçimde tüm muhalefet “baraj sıfırlama” ittifakı için işbirliğine gitsin…
Yerel seçimler için de “Örtülü ittifak”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar