“Lobici bakanın ahlak dışı uygulamaları!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün grup toplantısında adını vermeden “bir bakan” diyerek şu açıklamayı yaptı:–Başımıza şimdi yeni bir şey daha geldi;...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün grup toplantısında adını vermeden “bir bakan” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Başımıza şimdi yeni bir şey daha geldi; bir bakanın adı uluslararası, yasadışı, ahlak dışı uygulamalara karıştı, bu yönde haberler var!..

Kulisler karıştı tabii; iddia çok ağırdı, kimdi bu ahlak dışı uygulamalara katıldığı yönünde iddialar ortaya atılan bakan?.. Onu da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şu şekilde açıkladı:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uluslararası lobicilik faaliyetlerine katıldığı ve yüklü bir ödeme aldığı duyumlarını aldık. Türk dış politikasını temsil eden bir kişinin böyle bir skandalda adı geçtiği için hemen açıklama yapması gerekiyor. Sessiz kaldığı her dakika ülkenin itibarını zedeler!..

Bu yazının kaleme alındığı ana kadar Çavuşoğlu’ndan herhangi bir ses çıkmadı… Ancak siyasi kulisler bu iddiayla çalkalanmaya devam ediyor… Peki, nereden çıkmıştı bu vahim iddialar?..

Kılıçdaroğlu’na açıklamasıyla bir anda gündemin üst sıralarına yerleşen iddia OCCRP adında, 2016 yılında kurulan “Organize Suç ve Yolsuzluk Raporla Projesi” nin internet sitesinde yayınlanan bir makalede ortaya atıldı… Kar amacı gütmeyen bu kuruluş Doğu Avrupa, Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Amerika’da yolsuzluk iddialarını araştıran ve çoğunluğu gazetecilerden oluşan WikiLeaks benzeri bir oluşum… Gelelim, bu iddiaları “sızdırılan mailleri” delil alarak gösteren makaleye…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar