Kimindi acaba o gemicikler?!.

Önce “Bir gece ansızın gelebiliriz!” dedi.. Ansızın gidilecek yer Barzanistan yani Kuzey Irak, gidecek olan da Türk ordusuydu tabii!.. Yıllardır el üstünde tutulan, kırmızı halı ile devlet başkanı...

Önce “Bir gece ansızın gelebiliriz!” dedi..
Ansızın gidilecek yer Barzanistan yani Kuzey Irak, gidecek olan da Türk ordusuydu tabii!.. Yıllardır el üstünde tutulan, kırmızı halı ile devlet başkanı protokolüyle karşılanan, el ele, kol kola “Megri Megri” şarkıları söylenen, olmayan ülkenin bayrağı göndere çekilen, AKP’nin kuruluş yıldönümüne “şeref konuğu” olarak davet edilip alkışlara boğulan Barzani de aldatmıştı sonunda “en büyük Türk büyüklerini!”
Sonra, “Vanayı kapatırız, olur biter” dedi Saray… Yetinmedi, “Habur sınır kapısını kapatırız, aç kalırlar aç” diye ekledi!.. Millet “Aha da Barzani’nin canına ot tıkandı, bravo valla Reis’e” derken sahne ışıklarının altına Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi çıkıverdi!.. Ama ne çıkış; liderinin günlerdir haykırarak söylediği her şeyi bir çırpıda siliverdi, ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu belirtti ve ekledi:
-Ticaretle, ekonomiyle ilgili faaliyetlerimizi devam ettireceğiz!..
Hadi buyurun, buradan yakın bakalım; bakan, liderine fena halde ayar verdi haberleri patlayıverdi doğal olarak!.. Gazetecilere açıklama yapan Zeybekci geçmişten çarpıcı örnekler vermekten de geri durmadı:
-İsrail’le de çok şeyler yaşadık ama ticaretin devam etmesinden yana oldum. Mısır’da da böyle oldu. Kuzey Irak’ta da devlet olarak ekonomiyle ilgili kararlar alınmadıkça böyle olmalı!..
Biz de böylece İsrail’e “katil” derken, “Van minit” diye diskur çekerken, Sisi’ye “diktatör” diye yüklenirken aslında ticaretin aslanlar gibi sürdürüldüğünü, yetkili bir ağızdan bir kez daha teyit etme imkanı bulmuş olduk!..
-Ayar, epey ağırcaydı yani!..

Oto sansüre uğrayan zehir zemberek mektup!.. Barzani’ye bağlı Rudaw Tv’yi biliyorsunuz…
Türkiye’de Türk televizyonlarından daha rahat, daha özgür çalışıyordu. Türksat uydusundan yayın yapıyordu. Referandumdan sonra RTÜK tarafından uydudan çıkarıldı… Eski güzel günler bir süreliğine de olsa askıya alınmıştı!..
İşte bu kurumun e...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar