Kıbrıs satışa gelirse!..

Hazır olun nur topu bir krizimiz daha kapıda!Hem de bu ülkenin yaşamını tehdit eder cinsten bir kriz! Biz burnumuzu, kafamızı Katar krizine dibine kadar sokmuş, bu ülkeye asker göndermek, üs kurmakla meşgul iken, şahane bir...

Hazır olun nur topu bir krizimiz daha kapıda!
Hem de bu ülkenin yaşamını tehdit eder cinsten bir kriz! Biz burnumuzu, kafamızı Katar krizine dibine kadar sokmuş, bu ülkeye asker göndermek, üs kurmakla meşgul iken, şahane bir katakulli ile Avrupa Birliği'ne üye yapılmış Güney Kıbrıs Yönetimi'nin (onlar Kıbrıs Cumhuriyeti diyor!) Başkanı Nikos Anastasiadis, şöyle buyurdu:
-Kalıcı bir çözüm için geçmişin baş ağrılarından artık kurtulmalıyız!..
Bilin bakalım bu baş ağrılarının en önde geleni, Anastasiadis'in “önkoşul” olarak belirttiği neydi?..
-Türk askerinin Ada'dan çekilmesi tabii!..
O Türk askeri ki Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızı EOKA'cı Rum çetelerinin alçakça soykırım ve tecavüzlerinden korumuş, ardından da 40 küsur yıl kimsenin burnunun bile kanamamasını sağlamıştı!..
Bay Anastasiadis, arkasına aldığı Avrupa Birliği ile şimdi işte bu güvencenin ortadan kalkmasını isteyecek kadar şımarmış durumda!.. E, haklı tabii, bulmuş böyle bir iktidar, o ünlü deyişin hakkını veriyor:
-İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü!..
Ege Denizi'ndeki 18 adamızı yıllar içinde birer ikişer işgal ettiğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerden çıt bile çıkmadığını görünce, niçin bu denli cüretkar olmasınlar, neden şımarmasınlar Tanrı aşkına!..
Rumlar Kıbrıs'ı şöyle ya da böyle ilhak edeceklerine, Türk nüfusunu kolaylıkla cemaat konumuna düşürüp, sonra da defedeceklerine öylesine eminler ki, aslında tamamen kendilerini kollayan, Türklere iane gibi bazı haklar tanıyan Annan planına bile 2004 referandumunda yüzde 65 oyla “Hayır” demişlerdi!.. Peki Türkler ne demişti, kendilerini orta vadede yok edecek bu plana?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar