Kefen parası da sizlere ömür!..

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önceki gün övünçle açıkladı: –Sanayi üretimindeki pozitif trend devam ediyor!.. Neydi bu “pozitif trend” acaba?

Şöyle izah edeyim; Mart ayında sanayi üretimi şubattan daha iyi olmuştu. Ne kadar güzel! Ancak fesat cephesi durur mu; cevap hemen geldi.
Sen geçen yılın aynı dönemine bir göz atıver!..
Dayanamadım, ben de bir göz atıverdim; eyvah ki eyvah, üretim geçen yıla göre yüzde 2.2 oranında gerilememiş mi!.. Üstüne bir de Türkiye İstatistik Kurumu’nun yeni açıkladığı işsizlik rakamlarına bakınca adeta nakavt oldum sayın seyirciler:
Devletin verilerine göre bile işsiz sayısı 5 milyona dayanmıştı!..
Eee, kim artırıyordu peki bu üretimi?.. Bu tembel millet iş beğenmeyip çalışmıyordu da dışarıdan işçi mi ithal ediliyordu, yoksa Suriyeli misafirlerimiz aşka gelip “kurtaralım şu memleketi” deyip makinaların başına mı geçmişti?.. Araştırdım tabii; ancak bizim yanaşma medyadan bir şey öğrenmek hiç mümkün olmadığı için, onuruyla gazetecilik yapma savaşı veren birkaç gazete ve televizyon ile yabancı medyaya baktım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar