Keçilerin otladığı 18 kaya parçası!..

İktidarı gayet iyi anlayabiliyorum… Tam da Afrin Harekatı sürerken, Lozan’ı ortaya atmalarının, “dosya hazırlanıyor, yakında gerçekler ortaya serilecek” mealinde algı yaratma...

İktidarı gayet iyi anlayabiliyorum…
Tam da Afrin Harekatı sürerken, Lozan’ı ortaya atmalarının, “dosya hazırlanıyor, yakında gerçekler ortaya serilecek” mealinde algı yaratma çalışmalarının mantığını da kavrayabiliyorum!..
Kolay değil tabii; bir taraftan kahramanlık menkıbeleri söyleyecek, “Afrin’den sonra sırada Menbiç var” diyecek, bununla da kalmayıp, “İdlib’e girmekten de” söz edeceksin, diğer yandan Ege Denizi’nde göz göre göre Yunan işgaline uğrayan adalarımızdan söz edildiğinde sessizliğe bürünecek, kıvranacaksın, olmaz tabii!..
Yandaş muhteremlere gelince… Onları da anlamıyorum desem yalan olur; anlıyorum tabii, kaderini iktidara bağlamışsın, verilen talimatları gözünü kırpmadan yerine getiriyorsun, ekranlarda aslanlar gibi savunuyor, verilen köşelerde cansiperane destekliyor, gerçekleri olabildiğince eğip büküyor, iyice göze girmeye çalışıyorsun… Epey zorlanıyorsun, çokça ofsayta düşüyor, burnunun ucuna belgeler uzatılınca fena goller yiyorsun ama görevin bu katlanıyorsun!.. Her defasında bir yolunu buluyor, rezil olma pahasına hendeği atlıyorsun!..
-Ama bu kadar da olmaz ki birader!..
Tarih denilen bir bilim dalı var… Tarihi belge denilen, yalanlayamayacağın, eğip bükemeyeceğin deliller var… Herkesin gözü önünde olup biten bir işgal var… Tarihi gerçekleri o delillerle gözüne sokan bu işin uzmanları var… Sen hâlâ tutmuş, kargaların bile kahkahadan gözyaşına boğulacağı son derece zavallıca argümanlar öne sürmekten sıkılmıyorsun!..
-Yunanistan’ın işgal ettiği 18 adamızdan söz ediyorum!..

Bir “uçan gazetecinin” tarihsel sığlığı!.. Saray’ın uçağında yeri olan “uçan gazetecilerden” Nagehan Alçı, Habertürk TV’de katıldığı programda konu işgal edilen adalarımıza geldiğinde aynen şöyle dedi:
-Keçilerin otladığı 18 kaya parçası için savaşa mı girelim!..
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar