Kararname ile FAŞiZM!..

Adı Schutzstaffel’di…“Koruma timi” anlamına geliyordu… Hitler Almanya’sının en korkulan, en dehşet verici örgütlerinden biri olarak “faşizm tarihine” kazındı. Kısa adını tüm...

Adı Schutzstaffel’di…
“Koruma timi” anlamına geliyordu… Hitler Almanya’sının en korkulan, en dehşet verici örgütlerinden biri olarak “faşizm tarihine” kazındı. Kısa adını tüm dünya ezberledi:
-SS!
Önceleri Hitler’in kişisel muhafızlığını yapmak üzere kurulan SS’ler, Yahudiler ve “zararlı muhalifler” için Toplama kampları kurulunca ikiye ayrıldı. NAZİ tarihinin en kan dökücü ve işkenceci kişiliği olan Heinrich Himler’in  Allgemeine SS adını verdiği örgüt sivil yapılı bir polis örgütü halini aldı. Almanya’da ve işgal edilen topraklarda soykırım, katliam, yağma, tecavüz ve işkencelerden işte bu örgüt sorumluydu!..
SS’lere insanların acı çekişi karşısında soğukkanlı kalmaları ve başka ırklardan nefret etmeleri öğretilirdi!.. En önemli ilkeleri “Onurun Sadakatindir” şiarından sapmaksızın Führer’e yani büyük şefe kesin boyun eğme ve bağlılıktı.
Gönüllülerden ve Avrupa’nın her yanından zorla görevlendirilenlerinden oluşan birlikleriyle 2. Dünya Savaşı sonlarına doğru sayıları  dokuz yüz bin civarına ulaşmıştı. Almanya’nın yenilgisiyle birlikte bu faşist örgütlenme dağıtıldı. Küçük bir bölümü yargılandı, diğerleri ise adeta buharlaştı!..
-Dünya üzerindeki diktatörlerin ilham aldıkları bir örgüt olarak tarihin kara sayfalarındaki yerini aldı!..

Parmakları kesilen virtüöz!.. 1930’ların başından 1945 İkinci Dünya Savaşı sonuna kadar Almanya’da iktidarda kalan NAZİ İmparatorluğu 6 milyon Yahudi’nin soykırımı, 65 milyon insanın ölümünden sorumluydu..
Sonraki yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinde iktidara gelen diktatörler, NAZİ’lerin yöntemlerini büyük bir iştahla uyguladılar. Hitler’in Propaganda Bakanı Göbels’in 1000 sayfalık “halkın uyumlu hale getirilmesi” notları ve SS’lerin lideri Himler’in aşağılık uygulamalar...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar