Kabusu bitirmek muhalefetin elinde!..

Şayet çok uzun bir başlık atabilme şansım olsaydı, şunu tercih ederdim:-AKP panikte, Saadet Partisi kararlı, CHP ittifak atağında, İYİ Parti rahat!..İsterseniz teker teker yatıralım masaya… AKP panikte...

Şayet çok uzun bir başlık atabilme şansım olsaydı, şunu tercih ederdim:
-AKP panikte, Saadet Partisi kararlı, CHP ittifak atağında, İYİ Parti rahat!..
İsterseniz teker teker yatıralım masaya… AKP panikte çünkü parti içindeki gerginlik ve  gruplaşmalar artık saklanacak boyutları aştı! AKP Genel Başkanı’nın katıldığı kongrede bile masalar uçuştuğuna göre huzursuzluk ve gelecek endişesi partinin zirvesini epey korkuya salmış görünüyor! Sosyal medyada ve tahakküm dışı medyada, damat bakan ile Bakan Soylu’nun dalaşması çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Hatta Enerji Bakanı damadın 2019’u göremeyeceği yorumları yapılıyor!..
Şaşırdınız değil mi?.. Daha geçenlerde “veda konuşması” bile yapan Soylu’nun AKP’deki ve medyadaki gücü tartışılıyor; öyle ki, damadı bile yerinden edebilecek denli kuvvetli olduğu yorumları bile yapılıyor!.. Bir bakanın Saray’ın talimatını reddettiği, makamında kavga çıktığı dedikoduları siyasi kulislerde konuşuluyor! Buna bir de MHP ile yaşanan sancıları ekleyin; örneğin Türkiye genelinde 25 şeker fabrikasının apar topar satılmasına önemli sayı ve ağırlıkta MHP milletvekilinin karşı çıktığı biliniyor!
Gelelim yüzde 50+1 meselesine… AKP-MHP koalisyonu, üstüne BBP’yi de koysanız yüzde 50’ye bile ulaşamıyor! Bunu gören AKP Genel Başkanı geçenlerde Saadet Partisi lideriyle görüştü ancak sonuç sıfır!.. Şu sıralarda Afrika gezisinde olan Erdoğan’a “Uçan gazetecilerden” biri Saadet Partisi ile ittifak meselesinin suya düşüp düşmediğini sordu. Erdoğan’ın yanıtı acıklıydı:
-Görüştük ancak maalesef henüz bir cevap alamadık. Ama kapımız açık. Kanunun izin verdiği son ana kadar bekliyoruz!..
Biraz umutsuz bir bekleyiş havası hakim zannımca!..

Saadet’in ağır baskılara kararlı direnişi!.. Önümüzdeki seçimlerin anahtar partisi olarak ise Saadet Partisi gösteriliyor!..
Milli Görüş’ün kurucu partisi MSP, 1970’lerde anahtar parti...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar