'İslami rejime geçiş süreci!'

Başlıktaki tespit, “Hocaların Hocası” unvanını, her daim dik duruşuyla, taviz vermez kişiliğiyle ve de bileğinin hakkıyla kazanan Prof. Dr. Korkut Boratav’a ait…Aslına bakarsanız cümlenin tamamı...

Başlıktaki tespit, “Hocaların Hocası” unvanını, her daim dik duruşuyla, taviz vermez kişiliğiyle ve de bileğinin hakkıyla kazanan Prof. Dr. Korkut Boratav’a ait…Aslına bakarsanız cümlenin tamamı şöyle:
-Darbe girişimi, AKP-MHP işbirliği altında Anayasa Referandumuna ve kalıcılaşan bir OHAL koşullarına yol açmıştır. Fiilen İslamcı Faşizme geçiş sürecine kapıyı aralamıştır!..
ABC İnternet gazetesinden Ahmet Külsoy’un sorularını yanıtlayan Boratav, herkesin yaşadığı kuşkuyu da şu sözleriyle vurguluyor:
-Bu sonuç ile doğrudan darbe girişimi arasındaki bağlantıları kavrayabilecek, darbenin arka planını deşifre edecek durumda değilim. Zaman içinde ortaya çıkacaktır!..
Peki, bu geçiş süreci nasıl yürüyor?.. Boratav , onun da yanıtını şöyle veriyor:
-Sessizce!..
Yani derinden, yani küçük adımlarla, süreci tamamlayacak kararlarla yürüyor geçiş süreci!.. Bakın, Hocaların Hocası, toplumun önemli bir kesiminin bir türlü fark edemediği adımları nasıl anlatıyor:
-Sessiz bir karşıdevrim söz konusudur. Nihai aşamasına bu küçük adımlar sonunda ulaşacaktır. Belki de yeni bir anayasaya gerek duyulmadan. Cumhurbaşkanı’nın sınırsız yetkileri dokunulmazlık güvencesi altında kullanılarak…
Yani, müftülere nikah yetkisi verilerek, dinci vakıflara Mili Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken eğitim işlerinin protokol yapılarak, üstelik tüm finansmanın da üstlenilerek terk edilmesi, ilkokullardan başlayarak “cihat” derslerinin, Muamelat ve Ukubat gibi Şeriat kurallarının ve uymayanlara verilecek cezaların beyinlere kazınması gibi küçük adımları anımsatıyor Korkut Hoca ve şöyle diyor:
-Sözünü ettiğim küçük, iddiasız hatta iktidar tarafından açıkça sahiplenilmeyen adımlar, rejim değiştirme sürecinin aşamalarıdır… Yarattığı tepkinin gücüne, etkisine göre geri çekilme seçeneği açıktır. Fırsat doğduğunda yeniden, belki farklı çerçevede, belki kapsamı daraltılarak, belki de genişletilerek yeniden denenecektir. Yeni düzenlemelere a...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar