İnönü’nün tırnağı ve diğerleri...

ABD’li McKinsey meselesi tam anlamıyla kepazelik boyutlarına ulaşmıştı… Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kayınpederi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gittiği Washington’da, ekonominin...

ABD’li McKinsey meselesi tam anlamıyla kepazelik boyutlarına ulaşmıştı…
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kayınpederi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gittiği Washington’da, ekonominin düzlüğe çıkması için düşündükleri dahiyane planı açıklayıp, “16 bakanlıkla birlikte dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden McKinsey ile anlaştıklarını” övünçle duyurmasının üzerinden epey zaman geçmiş ancak tartışmalar büyüyerek devam etmişti…
Damat Albayrak bu durumdan epey sıkılmış olmalı ki, çıktığı bir televizyon programında, ABD’li şirketi ve hükümeti eleştirenlere şu sıfatlarla yanıt verdi:
-Karşı çıkanlar cahil değilse haindir!..
Bu sözlerin daha tartışması bile yapılamadan, o ana kadar sessiz kalan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında, damadını tamamen ters köşeye yatıran şu açıklamayı yaptı:
-Arkadaşlarıma da söyledim, bunlardan (McKinsey demek istiyor) fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Biz bize yeteriz!..
Gündem sallandı tabii! Kampa kabul edilmeye mazhar olan gazetecilerden bir tanesi dahi şu soruyu soramadı:
-Berat Bey, anlaşma açıklamasını Washington’da yaptı, ortalık çalkalandı. Sizin bu anlaşmanın olacağından haberiniz yok muydu? Madem istemiyordunuz, niçin bu kadar beklediniz?..
Neyse, bu açıklama bir anda gündemin ilk sırasına yerleşiverdi, ancak McKinsey üzerinden yapılan ağır eleştirileri durduramadı. Bunun üzerine İkinci bombayı patlattı AKP Genel Başkanı:
İnönü bombası!..

Yalan muma demiş ki “sen ortalarda görünme!..” Erdoğan, Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasına büyük boy bir fotoğrafla çıktı, İsmet İnönü’nün fotoğrafıyla…
Siyah-beyaz fotoğrafta İnönü, elinde bir Amerikan bayrağı tutuyordu!.. Kürsüden bu fotoğrafı sallayan Erdoğan şöyle konuştu:
-İlk IMF anlaşmasının altınd...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar