İktidarın günahlarını asker temizliyor!..

Türk ordusunun ipi aslında 1Mart 2003 tezkeresinden sonra çekilmişti!.. Yıllar sonra ortaya saçılacak çok gizli WikiLeaks belgelerinde zamanın ABD büyükelçisinin, tezkerenin geçmemesinden generalleri sorumlu tuttuğu...

Türk ordusunun ipi aslında 1Mart 2003 tezkeresinden sonra çekilmişti!..
Yıllar sonra ortaya saçılacak çok gizli WikiLeaks belgelerinde zamanın ABD büyükelçisinin, tezkerenin geçmemesinden generalleri sorumlu tuttuğu, bir an önce yola getirilmeleri gerektiğini Beyaz Saray dahil üst makamlara bildirdiği ortaya çıkacaktı!..
Ordunun yola getirilmesi, “hizaya sokulması” iktidarın da çok istediği, yaşamsal saydığı bir konuydu… Ancak bunun için tüm anketlerde, araştırmalarda açık ara ilk sırada çıkan ordunun itibarının aşağı çekilmesi gerekiyordu!..
İlk atak, 4 Temmuz 2003’te yapıldı… O gün ABD’nin bağımsızlık bayramıydı; Amerikan elçiliğindeki resepsiyona her makamdan siyasetçi, bürokrat, subay katılırken bin küsur kilometre uzakta, Irak’ta bordo bereli askerlerimizin başına stratejik ortağımız tarafından çuval geçirildi!..
Ağır bir durumdu… Ancak hükümet hiç de o havada görünmüyordu; öyle ki, muhalefetin “Nota verilsin” çıkışlarına zamanın Başbakanı aynen şu karşılığı veriyordu:
-Müzik notası mı bu?!.
İstenen fazlasıyla elde edilmiş, asker yara almıştı. Ancak bu kadarı yeterli değildi. Bugün FETÖ olarak lanetlenen Fethullahçı çete o tarihte “beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısı eşliğinde, iktidarın ve üst aklın desteğinde kolları sıvadı; büyük kumpasın yol haritası adım adım oluşturuldu!..
-Yıllar sürecek bir kasırga orduyu, muhalefeti, yurtseverleri hedef alacaktı!..

Ergenekon-Balyoz-Casusluk kumpasları!.. Büyük adım 2008 baharında atıldı ve kesintisiz devam etti… Bu uğurda bir gazete bile çıkarıldı:
Taraf gazetesi!..
Önce emekli askerler, paşalar, ardından gazeteciler, bürokratlar, öğretim üyeleri, sendika başkanları sonrasında da görevdeki generaller, subaylar tutuklanmaya başlandı…
-Ergenekon kumpası tüm hışmıyla başlamıştı!..
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar