HALiFE!..

Yalnızca dört gün sonra, 9 Temmuz’da “Tek adam” rejimi resmen başlayacak… O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edecek, daha sonra tamamen kendisine bağlı, Meclis kontrol ve denetiminden muaf kabinesini...

Yalnızca dört gün sonra, 9 Temmuz’da “Tek adam” rejimi resmen başlayacak…
O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edecek, daha sonra tamamen kendisine bağlı, Meclis kontrol ve denetiminden muaf kabinesini açıklayacak… Aslına bakarsanız Cumhurbaşkanı’nın ilk Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile yeni sistemin inşası başladı bile!..
Öncelikle tüm yasalardaki bakanlar kurulu, başbakan ibareleri “Cumhurbaşkanı” olarak değiştirildi. Yasalardaki “Bakanlık görüşü” uygulaması tarihe karıştı. Artık her konuda tek kişinin verdiği karar “kanun hükmünde” olacak!.. Sözcü Gazetesi’nin dünkü manşetinde gayet güzel anlatılmıştı; aklınıza ne gelirse Cumhurbaşkanı’nın denetimine geçti:
-Fizyoterapistlerden maden hurdalarına, denizlerdeki müsadereden içki tekeline, su baskınlarına karşı korunmadan işçilere ek ödenek yapılmasına, afet yardımına, zeytinciliğin ıslahına kadar tüm yetkiler artık onun elinde!..
Taa, 2007’de ABD İstihbarat Örgütü CIA’nın, zamanın ABD Başkanı’na sunduğu raporda şöyle deniyordu:
-Türkiye’den isteklerimizde sürekli engellerle karşılaşıyoruz. Meclis, yargı, bürokrasi sürekli engel çıkarıyor. Bu ülkenin “Başkanlık sistemine” geçmesi bizi de çok rahatlatacak. Birden fazla odakla uğraşmak yerine bir kişi ile yürütülecek ilişkiler ABD’nin yararına olacak!..
İşte, birkaç güne kadar, yıllar önceki bu dilek hayata geçmiş olacak… Ancak ortalıkta dolaşan iddialar bu devasa yetkilerin bile yetmeyeceği, yeni planlar yapıldığı yönünde… Üzerinde çalışma yapılan en önemli plan ise şöyle:
-Halifeliğin geri getirilmesi!..

Halifelik makamı ne işe yarar?.. Halifelik, kaldırıldığı 1924 yılına dek Osmanlı sultanlarının tekelindeydi…
Yavuz Sultan Selim’in 1517 yılında Mısır’ı fethinden sonra Osmanlı’ya geçen halifelik, 407 yıl sonra İkinci Abdülmecid za...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar