Göz kamaştıran soylu bir dönüş hikayesi:

Türkiye’nin en genç parti ilçe başkanı olarak tarihe geçti… Aile geleneğine uygun olarak Demokrat Parti ve Adalet Partisi’nin devamı olan DYP’de kısa zamanda sivrildi, Genel Başkan Tansu Çiller’in...

Türkiye’nin en genç parti ilçe başkanı olarak tarihe geçti…
Aile geleneğine uygun olarak Demokrat Parti ve Adalet Partisi’nin devamı olan DYP’de kısa zamanda sivrildi, Genel Başkan Tansu Çiller’in genç gözdelerinden biri oldu… 2007 yılında ise Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın istifası sonrası girdiği seçimde genel başkan oldu…
2008-2009 yıllarında adı artık tarihe gömülmekte olan partinin, iktidara en sert yüklenen genel başkanı olarak dikkat çekti. Örneğin zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan attan düştüğünde şu sözleriyle ön plana çıktı:
-Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse, ülke yönetmeyi de aynı şekilde beceremedi!..
Muhalif kesimlerden alkış alınca çıtayı yükseltti; mesela 29 Mart yerel seçimleri öncesinde “insanlarımız gülmeyi unuttu. Beceriksizlik ve yetersizlikle, Türkiye’yi krizle karşı karşıya bıraktılar” diyerek şu ağır benzetmeyi yaptı:
-Paçalarından yolsuzluk akıyor!..
Hemen ardından Filistin’de Müslümanlara karşı İsrail’in saldırılarına değinerek, “arabulucuyum” diyen Erdoğan’a yüklendi:
-Eyy Recep Tayyip Erdoğan, boyun eğdin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayyip Erdoğan!..
İktidarı ve liderini en ağır, en sert eleştirenler sıralamasında en öndekiler arasındaydı artık!.. Neler söylemiyordu ki; “Her gün tüyü bitmemiş yetim üzerinden siyaset yapıyorlar” diyordu, “Başbakan rantın babasını getirdi” diyordu, “Türkiye’de üç kişiden biri fukaralık sınırı altındadır” diyordu, “Başbakan kendisini padişah olarak görüyor” diyordu!..
-En genç muhalefet yıldızı unvanını da kapmıştı!..

“Sen kiim, Menderes kim!..” Yıldızın muhalefet dozajı da giderek yükseliyordu tabii!..
2009 yılında halka hitaben yaptığı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar