Eller Ay’a zavallı ülkem yaya!..

Bilmiyorum, bizim en büyük Türk büyüklerinin ve tabii ilgili birimlerin, mesela TÜBİTAK’ın haberi var mı?...

Dünyadaki doğal yaşamın, ekolojik dengenin ve daha da vahimi denizlerin, denizlerde yaşayan canlıların, deniz kuşlarının karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike plastik kirliliği!.. Uzmanlar, bir plastik şişenin doğada çözülme sürecini yaklaşık olarak ne kadar süre aldığını tahmin ediyor biliyor muydunuz:
400 ila 450 yıl!..
Bunu Türkçe’ye çevirecek olursak, gelecek nesilleri nükleer bir felaketi bile geride bırakacak boyutta devasa bir kirlilik beklediği söylenebilir rahatlıkla!.. Örnek vereyim:
Örneğin plastik kirliliği Akdeniz’de yüzen atıkların yüzde 95’ini oluşturuyor!..
-Mesela, daha şimdiden deniz kuşlarının yüzde 90’ının midesinde plastik atıkların bulunduğu bilimsel olarak kanıtlandı bile!..
Bu vahim durumu dünyaya anlatmak, insanların dikkatini konuya yoğunlaştırmak için Portekizli NOSSA şirketi 30 Mart’ta şahane bir yayın başlattı… Dünya Doğayı Koruma Vakfı, kumların üstünde bir plastik şişeden ibaret olan canlı yayının 450 yıl süreceğini duyurdu!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar