Dünyanın en büyük havalimanı sizlere ömür!..

Haberiniz var mı bilmiyorum; geçen gün İzmir-İstanbul seferini yapmakta olan THY uçağı yeni havalimanına inerken bir kuş sürüsüne çarptı ve acil iniş yaptı!.. Toronto seferine çıkması...

Haberiniz var mı bilmiyorum; geçen gün İzmir-İstanbul seferini yapmakta olan THY uçağı yeni havalimanına inerken bir kuş sürüsüne çarptı ve acil iniş yaptı!..
Toronto seferine çıkması gereken uçak kanat ve gövdesinde hasar oluştuğu için bakıma alındı!..Üstelik bu ilk de değildi; geçtiğimiz ay da İstanbul-Antalya seferi için havalanan THY uçağı yine bir kuş sürüsüne çarpmış ve acil iniş yapmak zorunda kalmıştı!..
Şaşırdım mı? Tabii ki hayır!.. En büyük Türk büyükleri tarafından helikopter gezisiyle “Aaa, bak burası çok güzel” denilerek seçildiği bir efsane gibi anlatılan yeni havalimanının yapıldığı bölge, yüzyıllardır kuş sürülerinin kullandığı başlıca göç yollarından biriydi!..
– Kuşlar herhalde “Buraya havalimanı yapılmış, rahatsız etmeyelim” demeyecekti!..
Daha bunu hazmedemeden öğrendik ki, İstanbul Havalimanı’ndaki ana piste giden yollardan birinde (taksi yolu)  çökme olmuş!.. ODATV nezaketen “İddia edildi” diyor ancak o taksi yolu kapatılmış!.. Dünden itibaren de asfaltlama çalışmaları başlatılmış!..
Peki, buna şaşırdım mı? Asla! Büyüklerimiz tarafından seçildikten, ihalesi yapıldıktan, hafriyat bitirildikten sonra tabanın bataklık yani çürük olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Çıkmıştı! Yeniden milyarlarca Avro birilerinin cebine hortumlanarak durum düzeltilmeye çalışılmamış mıydı? Çalışılmıştı! O zaman neden şaşıracaktık?!..
Bu havaalanı ne zaman çalışmaya başladı? 6 Nisan 2019’da… Aradan ne kadar geçti? Yaklaşık 4 ay! Bu süre içinde uçaklar kuş sürülerine çarptı mı? Çarptı!.. Yollar çöktü mü? Çöktü!.. Yepyeni havalimanını defalarca su bastı mı? Bastı! Uçaklar bir çok kez hava şartları, ters rüzgar gibi nedenlerden ötürü başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı mı? Kaldı!..
– E birader siz şimdi buna havalimanı mı diyorsunuz?!.

Bin defa anlatıldı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar