Dip dalgası!..

Deyimin patenti sevgili Attila İlhan’a aitti… Editörlüğünü yaptığı, namuslu, yurtsever aydın kalemlerin katıldığı “Bir Millet Uyanıyor” başlıklı büyük kitap dizisinde dip...

Deyimin patenti sevgili Attila İlhan’a aitti…
Editörlüğünü yaptığı, namuslu, yurtsever aydın kalemlerin katıldığı “Bir Millet Uyanıyor” başlıklı büyük kitap dizisinde dip dalgasının önsözünü şöyle açıklıyordu:
-Parola: Vatan, İşareti. Namus!..
Attila İlhan’ın cenazesi toprağa verilirken, orada bulunan 65 yaşlarındaki bir adam yanındaki eşine şöyle diyordu:
-Dinlisi de burada, dinsizi de burada. Onları birleştiren Attila İlhan oldu. vatanın ve milletin tehlikede olduğunu, kurtuluşun milletin bütün güçlerini birleştirmesinde bulunabileceğini anlattı. Başardı ki herkes burada!..
Ölümünün üzerinden 13 yıl geçti; dip dalgası ise uzun ve meşakkatli bir yolda giderek gelişti, büyüdü… Üzerine tomalarla, biber gazlarıyla, gaz bombalarıyla, tazyikli sularla, mermilerle, coplarla gelinmesine karşın yılmadı, “Uzun Yürüyüş” ünü sürdürdü… Siyaseti, siyasetçiyi, mevcut düzenin algı metotlarını yıkarak yürüdü; bayrak mitinglerinde, Gezi Direnişi’nde, gencecik çocuklarını toprağa vererek yürüdü… 2015 seçimlerinde, 16 Nisan Referandumu’nda güçlü, coşkulu mesajlar vererek yürüdü!..
Attila İlhan’ın tanımladığı şekliyle , Batı muhipleri, İkinci Cumhuriyetçiler ve gericilerin en korktuğu, olmaması için her türden engeli oluşturmak için çırpındığı durum da işte tam olarak buydu:
-Dipten gelen dalga!..

Amaç HDP’nin baraj altı kalması!.. O dalga, bugün, daha öncesinden de çok güçlü şekilde gözle görülür, elle tutulur bir somutlukla karşımızda!..
Siz bakmayın AKP sözcülerinin “parlamentoyu yüzde 46 – 48, Cumhurbaşkanlığını ilk turda yüzde 54-56 ile kazanıyoruz” söylemlerine; papağan gibi sürekli tekrarlanan bu oranların hiç bir ankette, (tabii iktidara yamanmış bir, ikisi hariç) karşılığı yok!..
Tam tersine, tüm göstergeler Cumhur İttifakı’nın p...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar