Devlet kapısına kilit vurdu!..

Bu kadar yıllık gazetecilik hayatımda her şeyi gördüğümü, artık hiçbir şeyin beni şaşırtamayacağını sanırdım…-Çok yanılmışım!..Uzun yıllardır, ...

Bu kadar yıllık gazetecilik hayatımda her şeyi gördüğümü, artık hiçbir şeyin beni şaşırtamayacağını sanırdım…
-Çok yanılmışım!..
Uzun yıllardır,  ülkücü taban tarafından “Devletin başına Devlet gelecek” sloganıyla desteklenen Devlet Bey, önceki gün eğer deyim yerindeyse Milliyetçi Hareket Partisi’ni tarihe gömecek açıklamayı yaptı!.. MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini ilan etti… Gerekçesini de şöyle açıkladı:
-Yenikapı ruhuyla devam!..
Valla bana kalırsa bu açıklamayla birlikte MHP’yi “tuzruhu” bile kurtaramaz!.. Usulden de olsa, Erdoğan’ın adaylığını bile açıklamadığı, AKP ile ittifak görüşmelerinin belirsizliğini koruduğu, iktidar sözcülerinin “ittifak yasası mart ayından önce çıkmaz” dediği bir ortamda böylesine acul bir atak acaba nasıl yorumlanmalı?..
Öncelikle uzun konuşmalarıyla ünlü Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, MHP liderinin bu “karşılıksız aşkını” yorumlarken “Sayın Bahçeli özü sözü bir kişidir. Asla ikili oynamaz” mealindeki övgüsü ve “mutlu olduk” açıklamasının tuhaf kısalığına takıldım ben!.. Ardından AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bir kaç kelimelik “liyakat” övgüsü geldi!.. Açıkçası şaşırdım:
-Neler oluyor?..
Normal şartlarda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yüzde 50+1 oranını yakalamak için çırpınan, kamuoyu yoklamalarında henüz bu oranın epey aşağısında görünen iktidarın MHP’ye jestler yapması, pamuklar içinde koruması, kollaması gerekirken, oylarına ihtiyaç duyulan MHP’nin AKP’ye ilan-ı aşk etmesi nedendir dostlar?!.
-AKP’nin, MHP sanki ortak değil de bir yükmüş tavırları ne ola ki?!

Dibe doğru yol alan parti!.. Yoksa MHP artık Doğu ve Güneydoğu oylarını tehlikeye düşürecek denli erim...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar