Cumhuriyet yüzünü Atatürk’e döndü!..

2015 yılının Mart ayıydı… Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında şöyle bir başlık atılmıştı:-Meydan okudu!..Kimdi meydan okuyan?.. Cumhuriyeti çökerme tezgahı için kurulan, yüzlerce...

2015 yılının Mart ayıydı…
Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında şöyle bir başlık atılmıştı:
-Meydan okudu!..
Kimdi meydan okuyan?..
Cumhuriyeti çökerme tezgahı için kurulan, yüzlerce insanın yıllarca zindanlarda çürümesi için her türden alçaklığa imza atan “The Taraf” gazetesinin, kumpasları başarıyla sonuçlandıktan sonra sırra kadem basan ilk genel yayın yönetmeni Ahmet Altan’dı!.. Ve ne acıdır ki bu mektubu yayınlayan gazetenin Cumhuriyet Vakfı adına sahibi İlhan Selçuk ve Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’da o alçaklığın hedefine oturtulmuş  o kişiler arasındaydılar!..
Peki kime meydan okuyordu bu muhterem? O yollarda beraber yürüdüğü, iğrenç haberleri birlikte hazırladığı, “Cumhuriyet 1923’te kuruldu, 2008’de arınıyor” türü ahlaksız manşetleri birlikte hazırladığı eski arkadaşlarına!.. The Taraf’ın o zamanki yazı işleri müdürü Yıldıray Ogur, elbirliği ile hazırladıkları kumpaslar nedeniyle nedamet getirmiş ve hiç unutulmayacak şu iki sözcüğü kullanmıştı:
-Kullanışlı aptallarmışız!..
İşte bu açıklama pek ağrına gitmişti efendinin!.. Kanına girdiği, intihara sürüklediği, onulmaz hastalıklara yatırdığı insanların ahları vicdanına dokunmamıştı da, “kullanışlı aptal” sayılmak pek canını sıkmıştı!.. O da eski arkadaşlarına şu sözlerle meydan okumuştu:
-Alçak, bir kaç kuruşluk oda hizmetçisi!..
Cumhuriyet gazetesi de bu bayağılığı alıp birinci sayfasına oturtuvermişti!..

“Bu gazete Cumhuriyet değil!..” Uzun yıllar büyük bir gururla çalıştığım Cumhuriyet gazetesinin hangi ufuklara yelken açtığını gösteren bu düzeysiz örnek üzerine, hemen ertesi gün “Misyoneri savunan Cumhuriyet’e yazık!” başlıklı bir yazı kaleme aldım. Son bölümünü paylaşmak istiyorum:
“Cumhuriyet’te 16 küsur sene çalıştım… “Düz Çizgi” k...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar