Çocuklarımıza kıymayın efendiler!..

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine getirilen sistemi deyim yerindeyse şöyle anlattı:-Daha iyisi Şam’da kayısı!.. Siz isterseniz daha oturaklı olan şu özdeyişimizi kullanabilir, aynı sırada gerdan...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine getirilen sistemi deyim yerindeyse şöyle anlattı:
-Daha iyisi Şam’da kayısı!..
Siz isterseniz daha oturaklı olan şu özdeyişimizi kullanabilir, aynı sırada gerdan kırıp, bel büküp şıkır şıkır oynayabilirsiniz de:
-Yeme de yanında yat!..
Öylesine şahane, öylesine “bulunmaz Hint kumaşı” bir sistem yani! Peki adı ne bu makbul sistemin?..
-Mahallende oku çocuğum sistemi!
Bakan, zaten uzun yıllar öncesine kadar kullandığımız sistemi “Kayserilinin eşeği boyayıp satması” misali allayıp pullayıp milletin önüne koyuverdi… Ancak pek mühim “farklılıkları” da ağzından kaçırıverdi tabii! Milli Eğitimin tepesindeki muhterem, sistemi ballandırarak anlatırken okulların yüzde 90’ının işe yaramaz, niteliksiz okullar olduğunu ilan etti bir kere!.. Nasıl mı? Yeni sistemle 8. Sınıf öğrencilerinin bakanlığın açıkladığı yalnızca 600 “nitelikli” okul için sınava gireceğini, sınavı kazanamayan ya da girmeyen öğrencilerin ise ikametgahlarına en yakın okula yerleştirileceğini açıkladı, yetmez mi! “Şayet o okullar nitelikliyse diğer binlerce okulun sıfatı nedir?” sorusunun yanıtı sizce ne olabilir acaba?!. Benim yanıtım biraz acı olacak:
-Koskoca ülkeyi “ahmak” yerine koymaktır!..

Sürü sistemine hoş geldiniz! Bitmedi; bakan sıfatlı muhterem bir de büyük müjde verdi “mahalle okullarına” gidecek çocuklarımıza:
-Her çocuk en yakınındaki 5 okuldan birini seçebilecek!
Şahane değil mi? Üstelik hiçbir öğrencinin istemediği okul türüne yerleştirilmeyeceği güvencesi de verdi… Diğer bir deyişle öğrenci tercih dışı bir okula gönderilmeyecek…Ne kadar güzel! Güzel de ufak bir pürüz var:
-Çocuk tercih edeceği okulu nasıl bulacak?!.
Yıllar içinde neredeyse binlerce okulu imam hatipleştirdi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar