Çiftlik Bank’ın araştırılması AKP oylarıyla reddedildi!..

Adı Mehmet Aydın… İşe başladığında henüz 25 yaşındaydı.. 2 yıl sonra yüz binin üzerinde insanı dolandırıp tüydüğünde ise yeni bir isim, yani lakap...

Adı Mehmet Aydın… İşe başladığında henüz 25 yaşındaydı.. 2 yıl sonra yüz binin üzerinde insanı dolandırıp tüydüğünde ise yeni bir isim, yani lakap edinmişti:
-Tosuncuk!..
Çaycılıktan, bulaşıkçılığa dek  bir sürü iş denedikten sonra eşi Sıla Aydın’ın anlatımıyla 2016’da beş parasızken, dünyaca ünlü “Farmville” oyunundan ilham alarak “Fame Game” oyununu geliştirdi ve “Çiftlik Bankı” kurdu. Kısa zamanda paralar akmaya başlayınca bu kez gerçek bir çiftlik kurdu, inekler satın aldı ve milleti “sanal dünyaya” para yatırıp, gerçek inekler yoluyla para kazanmaya ikna edip sağmaya başladı!..
Sonunda paraları iç edip Arjantin’e kaçtığında ilk veriler, 70 bin kişiyi 511 milyon TL dolandırdığını gösteriyordu… Ancak soruşturma ilerledikçe dolandırılan kişi sayısı 135 bine, iç edilen para da yaklaşık 2 milyar Türk lirasına ulaştı!..
Tosuncuk’un bir tek yararı oldu; Türkiye’de Çiftlik Bank  benzeri bir yığın şebeke olduğu ve bunların da epey vurgun yaptığı ortaya çıktı!.. çoğunun amblemi de “gülen inek” ti, iyi mi!..
Örneğin Anadolu Farm 44 bin üyeden bir yılda 200 milyon TL tokatlamıştı. 21 Mart’ta “biz buradayız, hiçbir yere kaçmıyoruz” diyen Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir, bu açıklamadan yalnızca 2 gün sonra yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı!..
Mesela Süt Bank, binlerce kişiden milyonlarca lirayı cebe indirip yatırımcılara “533 inek öldü” mesajı attıktan sonra buharlaşıverdi!..
İşin traji-komik yanı, mesela Çiftlik Bank tarafından dolandırılan kişilerin önemli bölümünün diğer dolandırıcılara da para kaptırdığı ortaya çıkmıştı!.. Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre Çiftlik Bank’ın da aralarında yer aldığı 65 şirket incelemeye alınmıştı…
-Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra tabii!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar