CIA’nın en karanlık yüzü!..

1985'ten beri, yani tam 38 yıldır Merkezi İstihbarat Örgütü'nün (CIA) saflarında görev yapıyor…Göreve başladığından, 1 Şubat 2017 yılında CIA Başkanlığı koltuğuna...

1985'ten beri, yani tam 38 yıldır Merkezi İstihbarat Örgütü'nün (CIA) saflarında görev yapıyor…
Göreve başladığından, 1 Şubat 2017 yılında CIA Başkanlığı koltuğuna oturan Mike Pompeo'nun “Direktör Yardımcısı” görevine atandığı ana kadar geçen 37 yıllık süreçte neler yaptığı, hangi görevleri yerine getirdiği tam bir muamma!..
CIA'nın 2 numaralı koltuğuna atanmadan önce Tayland'da bulunan CIA hapishanesini yönettiği biliniyor… Bu hapishane dünyanın tüm istihbarat çevreleri tarafından şu isimle tanınıyor:
-Kara delik!..
Diğer bir anlatımla; bu sıfat, o hapishaneye girenin akıbetinin ne olduğu ya da olacağı yalnızca orayı yönetenin elinde demek oluyor!..
Adı Gina Haspel… 62 yaşında… Patronu Mike Pompeo'nun Dışişleri Bakanı olmasıyla birlikte CIA tarihinin ilk kadın başkanı olma onuruna erişti! Ancak ABD Senatosu'nda özellikle Demokratlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı… Senatörler yaptıkları ortak açıklamada Haspel'i adeta yerin dibine sokarak şöyle dediler:
-Haspel'in kariyerine ilişkin ciddi şüphelerimiz var ve bu göreve layık olduğunu düşünmüyoruz!..
Peki Senato'nun dahi açık bir nefretle reddettiği Gina Hanım, az bilinen geçmişinde hangi karanlık işlere bulaşmıştı acaba?.. Hanımefendiye takılan şu lakap, zannımca birçok şeyi açıklar nitelikte:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar