Can Dündar ve Cumhuriyet!

İkisi üst üste geldi… Önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Can Dündar’la ilgili “kırmızı Bülten ve iade talebinde”...

İkisi üst üste geldi…
Önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Can Dündar’la ilgili “kırmızı Bülten ve iade talebinde” bulunuldu..
Nobel ödüllerinin belirlenmesinde rol oynayan Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü aynı sıralarda 2017 ödülleri için kendi listesini açıkladı; 5 adayın bulunduğu listenin üçüncü sırası şöyle:
-Can Dündar-Cumhuriyet gazetesi!
Şaşırdığımı itiraf etmeliyim; hakkında çıkarılan “Kırmızı Bülten” için değil, Nobel Barış Ödülü’ne Can Dündar hangi kriterler göz önünde bulundurularak aday gösterildi acaba sorusuna yanıt veremediğim için…
Acaba Ergenekon-Balyoz-Casusluk kumpasları sırasında hem içerdeki tutsaklar hem de yıllar sonra birileri tarafından genel yayın yönetmenliğine atanacağı Cumhuriyet Gazetesi aleyhine ipe sapa gelmez yazılar kaleme aldığı için mi?..
“Mustafa” filmiyle, Kurtuluş Savaşı kahramanı, bu ülkenin kurucusu, Türk ulusuna çağdaş ve bağımsız bir ülke yaratmak için büyük devrimlere imza atan Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü gözden düşürmeye yönelik pespaye yalanları gerçekmiş gibi yutturmaya kalktığı için mi?..
Üstüne oturduğu TRT arşivini tepe tepe kullanıp yaptığı “belgeseller” gibi, Fetullah Gülen’in de yaşamını epey pahalıya yapmak isteyip, yapamadığı için mi?..
Yoksa, adını Mustafa Kemal’in koyduğu Cumhuriyet Gazetesini Aydınlanmacı çizgisinden çıkarıp, birilerin meze etmeye çalıştığı için mi?..
Asli faali olduğu davadan dolayı, 3 ay hapis yatıp, sonra “Tutuklandık” diye kitap yazıp, bunun çeşitli dillere çevrilmesini sağladığı için mi?..
Yoksa, arkadaşlarını arkada bırakıp, Almanya’ya sığındığı, Avrupa başkentlerinde kitabını imzaladığı, başkanlık saraylarında ödüller aldığı için mi?..
Oslo Barış Enstitüsü bu kararı vermesinin detaylarını, Can Dündar’ın insanlığa barış adına nasıl katkı verdiğini inandırıcı biçimde açıklayacaktır zannımca!..
Cumhuriyet Gazetesi’ne gelince; 17 yıl yazarı olarak çalıştı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar