Bor Şeker’in “Dişlileri!..”

Şeker fabrikaları Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecinde satılmıştı… Türkiye ayağa kalkmış, ekonomik gelecekleri bu fabrikalara bağlı olan yörelerde protesto gösterileri...

Şeker fabrikaları Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecinde satılmıştı…
Türkiye ayağa kalkmış, ekonomik gelecekleri bu fabrikalara bağlı olan yörelerde protesto gösterileri yapılmış hatta satılan tüm fabrikalardan elde edilecek gelirin “Saray’ın bir yıllık giderinden az olduğu” bile iddia edilmişti…
-Deyim yerindeyse; bu fabrikalar 80 milyonun gözlerinin içine baka baka “babalar gibi” ya da geleneksel deyişle “bağırta, bağırta” satıldı!..
Satış sırasında zamanın Başbakanı Binali Bey, Tarım Bakanı sıfatlı muhterem Eşref Fakıbaba ve de AKP ileri gelenleri, bu fabrikaları satın alan firmaların en az 5 yıl süreyle üretim yapma zorunluluğu bulunduğunu, işçilere asla dokunulamayacağını, sözleşmenin aksine hareket eden şirketlerin teminat olarak yatırdıkları paraların yanacağını ve devletin fabrikaları geri alacağını falan söylediler!..
Gelelim “şeytana pabucunu ters giydiren” öykümüzün kahramanlarına ve devletin, milletin göz göre göre nasıl kazıklandığına!..
Satılan fabrikaların üç tanesini; Bor, Yozgat ve Afyon Şeker Fabrikalarını aynı şirket lüpledi, pardon satın aldı!..  Doğuş Yiyecek Grubu… Bunlardan Bor Şeker Fabrikası 366 milyon TL’ye el değiştirmiş oldu… Yine iddialara göre “sudan ucuz” fiyata giden Bor Şeker Fabrikası tam 5 ay süreyle bu şirket tarafından devralınmadı!..
Yanlış okumadınız, Bor Şeker satıldıktan sonra tam 5 ay süreyle, tabir yerindeyse “p.ç gibi” ortada kaldı, iyi mi!.. Sonra ne oldu peki?.. Doğuş Gıda Grubu lütfedip 5 ay sonra devraldığı fabrikayı hemen ertesi gün bir başka firmaya sattı!.. Bu inanılması olanaksız durumu şu şekilde de tanımlayabilirsiniz:
-Firma, devletin sözleşmesini, kirli bir mendil gibi fırlatıp atmıştı!..

“Ülke için şükret kardeşim!..” Kime sattı, bunu biliyoruz, birazdan anlatacağım… Kaça sattı? İşte onu bilmiyoruz!..
Olay duyulup, ort...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar