Bir ayda 96 bin işsiz!..

Yoksa gördüğüm bir rüya mıydı?!. Bu yılın başında, Maliye ve Hazine Bakanı, damat Berat Albayrak, “Her şey pek güzel olacak” tadında bir açıklama yapmamış mıydı?.....

Yoksa gördüğüm bir rüya mıydı?!.
Bu yılın başında, Maliye ve Hazine Bakanı, damat Berat Albayrak, “Her şey pek güzel olacak” tadında bir açıklama yapmamış mıydı?.. “2019’da tam 2.5 milyon yurttaşa iş bulunacak” dememiş miydi?.. Yediden yetmişe halkın gözünün içine baka baka, hem de canlı yayında, neredeyse tüm televizyonların ekranlarından yukarıdaki sözleri söylememiş miydi?..
Yoksa hepsi bir hayal miydi?!.
Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 8 ay geçti… Dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı; önce işsizler ordusuna bir yılda katılan, işinden atılan yurttaş sayısını paylaşayım:
938 bin kişi!..
Yani milyona gıdım kalmış!.. Yalnızca mayıs-haziran aralığında, yani bir ayda ise tam 96 bin kişi işsiz kalmış, iyi mi!.. Üstelik bu dönem, hem tarımda, hem turizmde sezonluk işçi istihdamının yoğun olarak başladığı zamanlara rastlıyor!..
Genç işsiz oranı ise yüzde 25’e dayandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Her dört gençten biri işsiz demek!.. Üstelik bunlar TÜİK’in verdiği rakamlar! Yani kozmetik, yani makyajlı rakamlar! Bunu ben söylemiyorum, uzmanlar söylüyor; mesela ekonomi uzmanı, televizyon programlarından tanıdığımız Emin Çapa son açıklamanın üzerine aynen şu mesajı paylaştı:
-”Tam 2 milyon 310 bin kişi iş bulsam hemen çalışırım” diyor ama işsiz sayılmıyor. Onları da dahil ettiğimiz de 6 milyon 563 bin kişi işsiz. Üstelik bunlar resmi veriler!..
Demek ki neymiş; resmi kayıtlarda dahi işsiz sayımız 7 milyona doğru koşuyormuş!..

Üretimsizlik mahvediyor!.. Pekii, durum böyleyken Maliye Bakanı sıfatlı muhterem “2.5 milyon yurttaşa iş bulunacak” lafını nereden çıkardı?..
İstihareye yattı zahir!..
Bakın, Ekonomi Uzmanı Mustafa Sönmez ne diyor:
-Tarım, turizm gibi mevsimsel iş imkanlarına rağmen işsiz sayıs...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar