Binali Bey şeytana pabucunu ters giydirdi!..

İktidar partisinin Büyükçekmece’de seçmen avına çıktığı günlerdi… İlçe dışından takviye edilen güvenlik güçleri evleri dolaşıyor, aileleri çoluk çocuk sorguluyor, kaçak ya da hayali seçmen arıyordu!..

Mesela o ilçede oturan bir yurttaş, 40 yıllık eşinin eşi olduğunu, diğer bir yurttaşın 12 yaşındaki çocuğu da oy kullanmadığını, çünkü yaşı tutmadığını ispatlamak durumunda kalmışlardı!..
Ancak, bir türlü şöyle dişe dokunur bir sonuç elde edilememişti… İşte tam bu sıralarda sahneye Kadir Topbaş’ın istifa ettirilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanan, Büyükçekmece Belediyesi Başkan adayı da olan Mevlüt Uysal çıktı ve şu kargaları bile kahkahaya boğan açıklamayı yaptı:
Büyükçekmece’de 3 bin 92 seçmene baktığımız zaman, diğer kaydı düşülen seçmenlerde soyadı ismi tarandığında AK Parti’ye oy verenler olduğu kolayca tespit edilen kişiler olduğunu görüyoruz!..
Türkçe felaketti ancak Mevlüt Uysal’ın ne demek istediği açıktı; seçmenlerin soy isimlerinden AKP’li olduklarını, kendilerine oy verecekleri sonucunu çıkarıyordu!.. Peki bu nasıl oluyordu? Akıllara ilk gelen tahmin edebileceğiniz gibi “Fişleme mi var” sorusu oldu… Başkan buna açıklama getirmek için epey kıvrandı, dil döktü ama olmadı!.. Zaten bir süre sonra da Büyükçekmece unutuldu gitti; AKP bu ilçede iddia ettiği “büyük hile, usulsüzlük, organize iş” iddialarına YSK’ya verdiği dilekçelerde ufacık yer bile vermedi!
Oyun tutmamıştı!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar