Bileşik Kaplar Teorisi

O fotoğraf her şeyi gayet net biçimde anlatıyordu. -Tahtanın önüne konulan sandalyede oturan sarıklı, cübbeli molla, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine ders veriyordu… Pilot okul olarak Manisa Turgutlu’da...

O fotoğraf her şeyi gayet net biçimde anlatıyordu.
-Tahtanın önüne konulan sandalyede oturan sarıklı, cübbeli molla, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine ders veriyordu…
Pilot okul olarak Manisa Turgutlu’da Gazi İlköğretim Okulu seçilmişti. Din dersi öğretmeninin daveti, okul müdürünün de izniyle, Caferi imam Bayram Dalga, öğrencilere din eğitimi verdikten sonra çiçeklerle uğurlandı. Küçücük çocuklara verilen eğitimin fotoğrafını ise yalnızca Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Güneş ve Vatan okuyan yurttaşlar görebildi. Türkiye’nin nasıl bir geleceğe yelken açtığını, hangi kılığa sokulmaya çalışıldığını gösteren böylesine önemli, manşet olması gereken fotoğraf ve haber, ne yandaş medyada ne de Hürriyet, Milliyet, Habertürk gibi çok satışlı merkez medya da yer bulabildi!.. Artık utançtan mı yoksa geleceğin Türkiyesi’ni saklama gayretinden mi orasına siz karar verin.. Ortak başlık ise gayet açıklayıcıydı.
-İşte 4+4+4
Üstelik bu başlangıç bile değil, yalnızca bir alıştırma, bir deneme!.. Önümüzdeki eğitim yılından itibaren binlerce okulda yaşanacak olan bu görüntü sıradan bir vaka halini alacak!.
Tayyip Bey’in daha başbakanlığının ilk günlerinde Malezya’da bir gazetecinin “Türkiye bir din devleti olacak mı?” sorusuna verdiği, “Türkiye zaten bir din devletidir” yanıtı yaklaşık 10 yıl sonra hayata geçti:
-Türkiye artık laik bir ülke değildir…

Aydın ihanetinin sonucu!.. Bitmedi! Yeni yasayla Kuran ve peygamberin yaşamı derslerinin de seçmeli olması daha şimdiden “öğrenciler bu derslere girerken abdest alacak mı” tartışmalarını da başlattı.. AKP’li Milli Eğitim Komisyonu üyesi Fikri Işık ”Kuran okumak için gereken neyse yapılacak” fetvasını veriverdi. Diyanet ve ilahiyatçılar da “almalı mı, almamalı mı” tartışmasını başlattılar bile.. Sonuçta tüm okullara abdest alınacak yerlerin inşa edilmesi de gündeme gelecek haliyle… Ardından bu derslere başını kapatarak giren kız çocuklarıyla ilgili şu tartışma başlatılacak:
...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar