Belediyeler ile geldiler belediyeler ile gidiyorlar!..

Gerçekten okkalı bir Osmanlı tokadı oldu… Seçim sonuçları yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da gündemin ilk sırasına oturdu… Ortak yargı ise epey ağırdı:-Balon...

Gerçekten okkalı bir Osmanlı tokadı oldu…
Seçim sonuçları yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da gündemin ilk sırasına oturdu… Ortak yargı ise epey ağırdı:
-Balon patladı!..
Dünyanın en önde gelen yayın organları, partili Cumhurbaşkanı’nın neredeyse beldelere varana dek belediye başkanlığı seçim propagandasını tek başına yapmasını, çok ağır dil kullanmasını, projeleri bile kendisinin anlatmasını eleştirerek “kendisinin ve partisinin geleceğini zora soktuğunu” anlattılar… Benim de katıldığım bu görüşün görünen sonucu ise şu:
-Seçimin en büyük kaybedeni Erdoğan!..
AKP’nin oylarının düşüşe rağmen önde olması, Cumhur İttifakı’nın yüzde 51 küsur oy toplaması genel algıyı değiştirmiyor; Ankara İstanbul, İzmir’in yanı sıra Adana, Antalya, Mersin, Aydın gibi kentleri kaybetmesi “tek adam” efsanesinin sonuna gelindiğinin en açık göstergesi!..
Üstelik, bunu yalnızca ben söylemiyorum; bizzat o mahallenin kalemleri söylüyor!.. Mesela iktidar destekçisi Akit gazetesi yazar Abdurrahman Dilipak dün yazdığı “Sonuç bu” başlıklı yazısında aynen şu cümleyi kaleme aldı:
-Daha ilk günden uyarımı yapmıştım, “Belediyeler ile geldiniz, belediyeler ile gidebilirsiniz diye!”
Sesini duyuramadığını söyleyen Dilipak, bu seçimin bugün için bir yerel seçimden daha fazla anlam ifade ettiğini belirterek, Saray’daki danışmanların ve politika kurullarının da gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi!..
Bitmedi; Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk de “Ne demek lazım gelir bilmiyorum” başlıklı yazısında şunları yazdı:
-Bize ne oldu? Partimize ne oldu? Seçmene ne oldu? Kendimize gelmezsek daha da kötüye gidecek!..
Gördüğünüz gibi derin bir endişe iktidar kesimini sarmalamış durumda!..

Mahalle kavgası başladı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar