Barış: Tarihte en çok kirletilen sözcük!..

Dünya, 21. yüzyılın daha ilk çeyreği dolmadan yine büyük bir ekonomik kaosun ve ona bağlı derin bir siyasi krizin içinde debeleniyor!..Dikkat edin lütfen, yine en çok kullanılan sözcük...

Dünya, 21. yüzyılın daha ilk çeyreği dolmadan yine büyük bir ekonomik kaosun ve ona bağlı derin bir siyasi krizin içinde debeleniyor!..

Dikkat edin lütfen, yine en çok kullanılan sözcük “barış!” Birleşmiş Milletler’de, Astana’da, Avrupa Birliği’nin “önemli” toplantılarında, büyük devletlerin ikili, üçlü görüşmelerinde en başta gelen, dillerden düşmeyen sözcük bu!..

Ama hangi barış?..

21.yüzyılın 19. senesi, 20. yüzyılın başlarına çok benziyor aslında… Sözde Avusturya veliahtına düzenlenen suikast nedeniyle çıkan 1’inci Dünya Savaşı’nda yaklaşık 17 milyon insan can verdi… Savaşın asıl sebebi ise “paylaşım” sorunuydu!.. Geç uluslaşan, sömürgecilikte epey gerilerde kalan Almanya, diğer emperyalistler tarafından paylaşılmış dünyada pazar bulmakta zorlanıyor, geri kalmış ülkelerdeki zenginliklere ulaşmak istiyordu!..

İngilizler ve Fransızların çoktan paylaşmayı kafaya koydukları Osmanlı’yı da yanına alarak çılgın bir savaşa girişen Almanya yenildi ve bedelini “Versaille Antlaşması” ile ağır bir şekilde ödedi!.. Tabii bu savaş Osmanlı Devleti’nin de sonu oldu. O çok uluslu devletten Türkiye Cumhuriyeti doğdu!..

İkinci Dünya Savaşı yalnızca 20 yıl sonra patladı!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar