“Ateşle oynuyor!”

ABD, Suriye’yi yeniden kanlı bir savaşın içine yuvarlayacak fitili ateşledi ve getirip Türkiye’nin önüne attı!.. Üstelik bu kez müttefik suretinde değil, düpedüz düşman olarak!.. Sözde...

ABD, Suriye’yi yeniden kanlı bir savaşın içine yuvarlayacak fitili ateşledi ve getirip Türkiye’nin önüne attı!..
Üstelik bu kez müttefik suretinde değil, düpedüz düşman olarak!.. Sözde “sınırda devriye güçleri” kurulmasına öncülük ediyormuş havasında tepeden tırnağa silahlı, ağır silahları da bulunan 30 bin kişilik bir ordu sözünü ettiği… Peki kimlerden oluşacak bu ordu?
-Ağırlıklı olarak PYD güçlerinden tabii!..
Yani PKK’dan!.. Bu durum Türkiye’yi, Rusya’yı, İran’ı ve tabii Esad rejimini ayağa kaldırdı… Ancak sınır boyunda yani burnunun dibinde ve de Amerikan desteğinde böylesine bir gücün tehdidi altında yaşamak, düpedüz Türkiye’nin yaşamsal çıkarlarını ilgilendirdiği için, ABD’nin bu kararının öncelikle Türkiye’yi hedef aldığı da tüm açıklığı ile ortada!..
ABD, bu karara karşı Türkiye’nin tüm gücüyle ayağa kalkacağını, bunu engellemeye yönelik her türlü önleme başvuracağını bilmez mi?.. Nitekim öyle de oldu; Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 bin kişilik sınır ordusu için aynen şöyle dedi:
-Daha doğmadan boğarız!..
Rusya’nın “neler oluyor?” tarzında çıkışı da Türkiye’nin elini biraz olsun rahatlattı denebilir. Ancak yanıt ABD yerine İngiltere’nin en ünlü gazetelerinden The Times’tan geldi; Üstelik ağır bir tehdit havasında:
-Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de ateşle oynuyor!..

“ABD ile karşı karşıya kalırsın!” Muhafazakar kimlikli, ABD taraftarı gazete, “akıl vermeye” soyunan üslubu ile Türkiye’ye NATO üyesi olduğunu hatırlatarak şöyle seslendi:
-Türkiye bir NATO üyesi olarak Ortadoğu’daki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa müttefiklerinin güvenini tazelemesi daha çok başarı getirecektir. Sözünü ettiği operasyonu gerçekleştirdiği takdirde ise iki müttefik olan Türkiye ve ABD karşı karşıya gelecektir!..
Nasıl tehdit ama! Aslında bir elinde “güven tazele” yani...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar