Aşık “Şems”in önlenemeyen yükselişi!..

Onu gayet iyi tanıyorsunuz… Adı Ethem Sancak… Gençliğinde sıkı bir “Mao’cu” idi!.. Sonraları iş dünyasına dahil oldu. AKP öncesinde ecza depoları vardı. Durumu fena değildi ama işte o...

Onu gayet iyi tanıyorsunuz…
Adı Ethem Sancak… Gençliğinde sıkı bir “Mao’cu” idi!.. Sonraları iş dünyasına dahil oldu. AKP öncesinde ecza depoları vardı. Durumu fena değildi ama işte o kadar… 2000’li yıllarda Reis’le tanıştı… İşte ne olduysa bundan sonra oldu; Ethem Bey bir büyüdü, pir büyüdü… Şirketler, medya patronluğu filan derken bir baktık silah üreticiliğine soyunmuş!..
2014 yılında BMC’yi ihaleye tek başına girerek 751 milyon liraya almıştı Sancak; o sıralarda iktidara olan yakınlığı ve bağlılığı ile bilinen Star ve Akşam gazetelerinin patronuydu. Sahibi olduğu Es Mali Yatırım Danışmanlık şirketi 725 milyon TL teklif etmişti. Bunun üzerine teklif verecek bir başka şirket zaten yoktu!. TMSF yetkililerinin ısrarı, hatta neredeyse yalvarması sonucu Ethem Sancak insafa gelip, teklifini 26 milyon TL artırdı. Böylece koca BMC 751 milyon TL’ye Es şirketinin oldu!..
Halbuki, o alanı bilenlerin iddiasına göre BMC’nin yalnızca arsası 1.5 milyar TL ediyordu!.. Ayrıca şirketin 1 milyar lirayı bulan borcunun 800 milyon TL’lik kısmını da TMSF karşılıyor, Sancak’ın üzerine yalnızca 200 milyonluk borç kalıyordu!..
Üstelik daha ihaleyi kazandığı sırada yaptığı açıklamada da projenin finansmanının hazır olduğunu söyleyen Sancak, “Dost ve kardeş bir ülkenin kurumunun da ihaleyle ilgilendiğini” belirterek şöyle diyordu:
Katar devletinin bir kuruluşu. Ortaklıkla beraber finansmanı çözeceğimiz bir modeli geliştiriyoruz… Daha stratejik bir kurum olma ihtimali yüksek!..
Geliştirilen modelin ne olduğunu, nasıl bir stratejik kurum olacağını biz sıradan ahali yıllar sonra Türk ordusunun en stratejik üretimleri gerçekleştiren “Tank Palet Fabrikası’nın” bu arkadaş ve ortağı Katar’a adeta “hediye edilmesi” ile öğrenecektik!..
Bu aralar o ihalenin iptaliyle ilgili çelişkili b...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar