“Artık tüm Türkiye’nin oğludur!..”

CHP, kendine yakışanı yaptı, parti içinden oybirliği ile desteklenen bir evladını Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti… Aslına bakarsanız, uzun yıllar sonra Türkiye’nin bu en kritik, en yaşamsal...

CHP, kendine yakışanı yaptı, parti içinden oybirliği ile desteklenen bir evladını Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti…
Aslına bakarsanız, uzun yıllar sonra Türkiye’nin bu en kritik, en yaşamsal seçimlerinde CHP üç büyük atak gerçekleştirdi:
15’ler hareketi ile seçimlere sokulmak istenmeyen İYİ Parti’ye tarihte görülmemiş bir jest yaparak, birilerinin heveslerini kursaklarında bıraktı, tüm ezberleri yıktı geçti!..
-Olması çok zor diye başlayan “Sıfır Baraj İttifakı”nı elini taşın altına koymak, her türden eleştiriyi göğüslemek pahasına gündemde tuttu ve başardı!.. Bu ittifakta HDP de olsaydı her iki seçimin de kaderi çoktan belli olmuş olacak, ‘Cumhur İttifakı’nın kaderi belirlenecekti!.. Ancak siyasi esintiler o kadar sert, karalamalar, iftiralar, suçlamalar o denli vahşiceydi ki, bu kadarına nefesi yetmedi!..
-Üçüncüsünün adı da Muharrem İnce’dir!..
Çok şık bir törenle adaylığı ilan edilen, parti rozetini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na emanet ederek, göğsüne Türk Bayrağı rozetini bizzat Kılıçdaroğlu’nun taktığı Muharrem İnce ilk konuşmasında on milyonların gönlündeki, aklındaki arzuyu seslendirdi:
-24 Haziran’da Fetret Devri’ni bitireceğiz!..
Konuşması hem tatmin edici hem de dozu yüksek bir heyecan içeriyordu. Atatürk Orman Çiftliği’ne tecavüz edilerek ve de kaçak olarak dikilen sarayı bilim yuvası yapıp ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğini söylediğinde salon adeta yıkıldı!..
Muharrem İnce yarın (bugün) memleketi Yalova’da yapacağı bir mitingle Türkiye’yi kucaklayacak seçim gezisini başlatacak. Sonuç ne olursa olsun, CHP’nin yaptığı en güzel, en doğru seçim oldu bu karar. Tam 39 yıl önce, 15 yaşında partinin afişlerini yapıştırarak yola çıkan Muharrem İnce, o inatçı ve yurtsever kişiliği ile sonuna kadar en büyük mücadeleyi verecektir, buna eminim…
-Yolu açık olsun!..
Annesi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar