Alevi Türktür!..

Acaba “takke düştü, kel göründü” mü demek lazım?.. Sonar Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı bir televizyon programında aynen şöyle...

Acaba “takke düştü, kel göründü” mü demek lazım?..
Sonar Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı bir televizyon programında aynen şöyle dedi:
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na karşı yüzde 67 ile Cumhurbaşkanı seçilir!..
Müthiş bir oran değil mi?.. Peki Bayrakçı “daha oylama bile yapılmadan seçim sonucunu söyleyebilirim” iddiasını hangi gerekçeye dayandırıyor dersiniz?..
-Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasına!..
Bayrakçı, Türkiye’de Alevilere karşı kötü önyargı besleyen bir kesim olduğunu, bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun seçime eksi 40 ile başlayacağını söylüyor, iyi mi!.
Bu açıklamayı izleyince ta 500 küsur yıl önceye, Yavuz Sultan Selim’in, tarihin yazdığı en gaddar, en büyük Alevi düşmanı padişahın dönemine gitti aklım!.. Yavuz’un hocası İdris Bitlisi idi. Osmanlının güneyde kendisini tehdit eden Safevi Devleti’ne karşı strateji geliştirmesi gerekiyordu. Şah İsmail’in liderliğindeki safeviler, Türk ve Alevi’ydi. O halde strateji belliydi:
-Osmanlı topraklarındaki Türkmen Aleviler olabildiğince kötülenecek, aşağılanacak, gerektiğinde ise yok edilecekti!..
Öyle de yapıldı! Aleviler hakkında akılalmaz dedikodular üretildi, hem de din adamı kılıklı padişah uşaklarının başını çektiği güruh tarafından!.. Öyle ki; atılan çamur, yapılan iftiralar yüzyıllar boyu bire bin katarak çoğaltıldı. Örneğin Kanuni’nin Şeyhülislamı Ebu Suud, “dinsiz”, “yaşaması caiz değil” diye tanımladığı Alevi Türkleri öldürmenin caiz olduğunu bile söyleyebildi!..
Yıllar önce yazdığım yazıdan bir bölümü paylaşmak istiyorum:
Buyurun, okuyun, ecdadımızı tanıyın!..

Osmanoğulları ve Türkler!.. Osmanlı kimdi?..Osmanlı, Türk’ü, Türklüğü kabul ediyor muydu?. Yoksa bırakın kabul etmeyi, tam tersine derin bir tiksinti ve aşağılama ile ret mi ediyordu?.
-Bu sorul...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar