“Alçak, katil, cani, hırsız Türkler!..”

Bizim “En Büyük Türk Büyükleri”nin yere göğe koyamadığı, Kralı öldüğünde taziye için ülke genelinde 3 gün bayrakları yarıya indirttiği, Türkiye ziyaretlerinde uçağının kapısında karşıladığı Suudi Arabistan, Türkleri nasıl sevdiğini, nasıl büyük bir dost olduğunu bir kez daha gösterdi!..

Bu yeni “büyük dostluk” gösterisini dün Habertürk yazarı Murat Bardakçı’nın köşesinden öğrendim; Suudi gazeteci Muhammed Essai, “Seferberlik. Osmanlılar’ın Medine-i Münevvere’de İşledikleri Suçların Yüzüncü Yılı” isimli kitabında, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Türklerin Medine ahalisine nasıl zulmettiği iftiralarını, Türk Milleti’ne karşı şu sözcükleri kullanarak yazdı:
Alçak, katil, cani, hırsız Türkler!..
Ne kadar dostane, ne denli incelikli sözcükler değil mi!.. Peki niçin böylesine ağır ve kin dolu saldırılar yapıyordu muhterem, ne yapmıştı Türkler?.. Öncelikle, İngilizlerin emrinde Hazreti Muhammed’in kabrinin bulunduğu Medine’ye saldıran Şerif Hüseyin’in isyancı eşkiyalarına karşı savaşan Fahrettin Paşa büyük suç işlemişti!.. Açlıkla savaşarak, çekirge yiyerek, Medine’yi ve Peygamberin kabrini talan etmelerine izin vermemişti!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar