AKP’ye hayat TBMM’siz güzel!..

Şu Meclis olmasa AKP ülkeyi ne güzel yönetirdi valla!.. Zaten en başından beri ürkeklik şikayet ediyordu; Meclis çalışmalarından şikayet, muhalefetten şikayet, komisyonlardan şikayet, en nihayetinde parlamenter...

Şu Meclis olmasa AKP ülkeyi ne güzel yönetirdi valla!..
Zaten en başından beri ürkeklik şikayet ediyordu; Meclis çalışmalarından şikayet, muhalefetten şikayet, komisyonlardan şikayet, en nihayetinde parlamenter demokrasiden şikayet!..
Sonunda muradına erdi; küçük ortağın cansiperane desteği ile parlamenter demokrasi rafa kaldırıldı, “Tek adam” rejimine geçildi, daha senesi dolmadan ülkenin ne hale geldiği ortada!..
Neyse, konumuza dönelim; yeni rejimle birlikte Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üye sayısı 600’e çıktı, ancak işlevi sıfıra (rakamla 0!) indi… Ne bir anlamı ne de bir önemi kaldı!.. Bütün işler Saray’dan yürütülüyor… Göstermelik olarak arada bir çalışıyormuş gibi yapan TBMM’de iktidar ve ortağının toplam oyu her istediklerini yapmaya yeterli olduğu için, hiç sıkıntısız yürütüyorlar işlerini!..
Hemen anımsayacaksınız, 18 Nisan’da A Haber canlı yayınına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ne demişti?
CHP’nin demokrasiye geçeceğiz, tek adam rejimini yıkacağız diyen bir Genel Başkanı var. Hedef Budur… Buna müsaade etmememiz gerekir!..
Kafa bu!, gayet güzel hayata da geçiriyorlar!.. İstedikleri yasayı çıkartıyor, istemediklerini çıkarmıyorlar… Bir çoğu da bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hallediliyor!.. Hani, maazallah anayasayı değiştirecek sayıyı bulsalardı neler yaparlardı, tahmin etmeye bile cesaret edemiyorum!
Bu düzende muhalefetin yapabileceği çok fazla bir şey yok ne yazık ki; kürsüye çıkıp 5 dakika konuşmak ve önerge vermek dışında…
Onlar da asla kabul edilmiyor zaten!..

Önerge mezarlığı bir Meclis!.. AKP ve küçük ortağı MHP, toplumu derinden etkileyen her önergeyi reddetmeyi adeta görev edinmiş durumda!..
Çocuk istismarından uyuşturucu sorununa, terör saldırılarından tren kazalarına hiçbir önergeye geçit yok sayın seyirciler!.. CHP Antalya Milletvekili
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar