ABD bunu da yapar mı?!.

Zeytin Dalı Harekatı’nda 5’inci güne girildi… Son derece hızlı hareket eden Mehmetçik, planlamaların önüne geçerek 10 kilometrelik bir alanı kontrol altına aldı bile!.. Afrin üç koldan kuşatma...

Zeytin Dalı Harekatı’nda 5’inci güne girildi…
Son derece hızlı hareket eden Mehmetçik, planlamaların önüne geçerek 10 kilometrelik bir alanı kontrol altına aldı bile!.. Afrin üç koldan kuşatma altına alındı. PKK giderek merkezde sıkışmaya başladı.Ve kaçınılması çok zor durum da kendini gösterdi maalesef:
-Mehmetçik iki şehit verdi!
Gülbaba mevkiinde PKK/PYD/IŞİD terör unsurları ile girilen çatışmada Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, dün de Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu..
PKK o denli sıkıştı, o kadar çaresiz kaldı ki, önce ellerinde esir olan IŞİD/EL Kaide militanlarını Türk askeriyle savaşma şartıyla serbest bıraktı!.. Yetmedi Amerika’dan acil yardım dilenmeye, Afrin üzerindeki hava sahasının “uçuşa yasak bölge” ilan edilmesini istemeye başladı!..
PKK/PYD’nin ilan ettiği Afrin Kantonu Eş Başkanı Hevi Mustafa, ABD’nin etkin gazetelerinden Washington Post’a yazdığı makalede önce şu çağrıyı yaptı:
-Küresel güvenliğe yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız!..
Hevi Mustafa bu havucu Pentagon’un burnunun ucuna uzattıktan sonra sadede gelip, asıl isteğini şöyle açıkladı:
-Bunu yapabilmek için ABD’nin Suriye hava güçlerinin SDG hedeflerini bombalamasını engelleyen Amerika-Rusya arasındaki anlaşmaya benzer bir uçuşa yasak bölgeyi uygulamaya sokması gerekiyor. Ancak Washington acele etmeli. Zaman daralıyor!..
Demek ki, Türk Hava Kuvvetleri’nin harekatı son derece başarılı olmuş!.. Hevi biraderin “aman acele edin zaman daralıyor” çağrısındaki çaresizlik, terör örgütünün belini kırma yolunda epey mesafe alındığını göstermesi açısından da çok önemli tabii!. Şimdi can alıcı soru şu:
-ABD böylesine riskli bir adımı atar mı?!..

PKK’yı kollama kurtarma oyunları!.. İngiliz Times gazetesi de, yukarıdaki makalenin hemen ar...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar