"Af değil, insan ticareti yasası!.."

AKP iktidarının tee en başından bu yana bıkmadan, usanmadan yaptığı en büyük cingözlük nedir diye soracak olursanız yanıtım hazır:-Açık ara “Mehteran yürüyüşü”...

AKP iktidarının tee en başından bu yana bıkmadan, usanmadan yaptığı en büyük cingözlük nedir diye soracak olursanız yanıtım hazır:
-Açık ara “Mehteran yürüyüşü” taktiği!..
Gerçi “iki ileri bir geri” şeklindeki Mehteran yürüyüşü efsanesinin bilindiği gibi olmadığı, yanlış bilindiği ortaya çıktı ama yine de iyi anlaşılsın diye bu örneği kullanıyorum… Plan genellikle şöyle işliyor:
-İktidar, çıkarmak istediği bir yasa ile ilgili olarak en yetkili ağızlardan birini konuşturuyor, kamuoyunun tepkisi ölçülüyor; eğer tepki çok sertse, çok taraftar topluyorsa hemen geri adım atılıyor ve o teklif uykuya yatırılıyor!..
Tıpkı 3 yıl önce “çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını” öngören yasal düzenleme gibi!..
-Kısaltarak söyleyecek olursak Çocuk İstismarcılarına Af Yasası!..
Konu 3 yıl önce gündeme geldiğinde başta kadınlar olmak üzere kamuoyu ayağa kalkmış, bunun üzerine iktidar düzenlemeyi uykuya yatırmıştı!..
-Demek ki uyandırılma zamanı geldi!..

İstismarı yasal hale getirmek!.. Sol Haber’in görüşüne başvurduğu Avukat Müjde Tozbey Erden’in söylediklerini okuyunca gerçekten kanım dondu… Erden’in söylediklerini madde madde paylaşayım:
-Üç yıl önce kamuoyu baskısıyla geri çekilen af teklifinin yerine Türk Ceza Kanunu’nun 103’üncü maddesinde değişiklik yapılmıştı; önceki yasaya göre 15 yaş ve altındaki çocuklara yönelik her türlü istismar suçu aynı hapis cezasıyla cezalandırılırken, yapılan değişiklik ile “12 yaş ayrımı” getirildi.
-Anayasa Mahkemesi’nin 2016 yılında verdiği bir kararda çocukların uğradığı her istismarda yüksek ceza verilmesi uygun görülmemişti. Çünkü örneğin 13 yaşındaki bir kız çocuğunun isteyerek cinsel ilişkiye girmesi halinde cezanın daşa uygun ve az olması gerektiği belirtilerek, cez...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar