Dosta düşmana ilanen sınır ötesi operasyon!..

Askerlikten çok anladığımı söyleyemem… Ancak askerliğimi operasyon bölgesinde yaptım, hem de jandarma komando asteğmen olarak…Pek çok şey gördüm, operasyonlara katıldım, en azından bir...

Askerlikten çok anladığımı söyleyemem…
Ancak askerliğimi operasyon bölgesinde yaptım, hem de jandarma komando asteğmen olarak…Pek çok şey gördüm, operasyonlara katıldım, en azından bir çoğuna da tanık oldum…Ama hayatımda  “randevulu operasyon” diye bir şey görmedim!..
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sanayi Zirvesi’nde dünyaya yaptığı anlam veremediğim açıklamasında aynen şöyle dedi:
-Hazırlıklarımız tamam,  Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünün elinden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlıyoruz…
Bari saatini de verseydiniz!.. Abdulkadir Selvi dün Hürriyetteki köşesinde, Cumhurbaşkanı’nın bu açıklama stratejisini şöyle anlattı:
-ABD askerlerinin hedef olmaktan çıkması için!..
Anladım; ABD askerleri harekatı duyunca hemen yerlerini terk edecek!!! Cumhurbaşkanı, harekatı anlatırken, ABD ile derin görüş ayrılıklarından, PYD/YPG/PKK’ya gönderilen yüzlerce TIR dolusu silahtan, 30 bin kişilik ordu kurmak için girişilen eğitim seferberliğinden söz ettikten sonra şu sözleri de altını çizerek söyledi:
-Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir!..
Ne kadar güzel… de, orada yerleşmiş, “gözleme” adı altında göstere göstere karakollar kurmuş, üs oluşturmuş ABD askerlerini teröristlerden nasıl ayıracak, kış şartlarında yapılan muharebelerde kimin kim olduğunu  nasıl fark edeceksiniz?!.
Daha vahim soru ise şu: daha geçenlerde geçmişte Deyrizor’da “zorunlu olarak savunma yaptıklarını” açıklayan, bu yolla tehdit silahını göstere göstere kullanan ABD, yine sözde  “savunma amaçlı” silahına davranır, hava saldırısında bulunur, teröriste savaş meydanında destek verirse ne yapacaksınız?!. B planınız, C planınız var mı?..
-Yoksa iş oraya kadar varmayacak mı?!..

Bu mevsimde operasyon olur mu?.. Yukarıdaki son cümle yani soru özellikle çok önemli…
Askeri, siyasi uzmanlar, operasyonu sahada bi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar