Fazla et tüketme vatandaş kurdeşen dökersin valla!..

Geçenlerde et ithalatı tartışmaları sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Meclis gurubunda yaptığı konuşmada kırmızı etin niçin pahalı olduğunu şöyle anlatmıştı:-Et...

Geçenlerde et ithalatı tartışmaları sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Meclis gurubunda yaptığı konuşmada kırmızı etin niçin pahalı olduğunu şöyle anlatmıştı:
-Et fiyatlarında yüksek seyrin nedeni, refah seviyemizin artmasıyla talepte yaşanan yükseliştir!..
Okuyunca “yok canım, haberde bir yanlışlık var herhalde” deyip, grup konuşmasını bulmuş dinlemiştim; vallahi de billahi de doğruydu!.. Birazdan Türkiye ve dünyada et tüketiminden oranlar vereceğim; ancak önce tarım bakanı sıfatlı muhteremden söz etmem gerek… Lideri böyle söyleyince bakanlığının uğraştığı işler aklına gelmiş olmalı ki, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, et konusunun çok speküle edildiğini söyleyerek yurttaşlardan şu istekte bulundu:
Vatandaşlarımız az et yesin, biz de ithal etmeyelim!..
E, tabii refah seviyesi yükselince “hurra” diye ete yüklenirsen kardeşim, ne yapsın en büyük Türk büyüklerimiz, doğru ithalata tabii… Diyeceğim ama dünyadaki et tüketim oranlarına bakınca, hıçkırık tutuyor söyleyemiyorum!..
Halk çok et yediği için ithal et ihtiyacı doğduğunu anlatan Bakan Bey, bu iddiasını doğrulamak için rakam da verdi:
-Yılda kişi başına 15 kilo kırmızı et!..
Yaa, gördünüz mü?! adamcağız neredeyse yalvardı, “N’oluur biraz da tavuk, balık falan yiyin” diye, o kadar yani!.. Adam çözümü gözümüze sokuyor; “kırmızı ete bu kadar saldırma vatandaş, o zaman kendimize yeteriz” diyor ama nankör millet kasap önlerinde “kırmızı et” diye birbirini eziyor!..
Acaba öyle mi, yoksa birileri bizi salak yerine mi koyuyor?
Hadi gelin bi bakalım…

Suriye Libya bile çok önümüzde!.. Türkiye, yılda kişi başı15 kilo kırmızı et tüketimiyle refah seviyesini katladı, halk çok tüketiyor diyenler, ya sayı saymayı bilmiyor ya da bu milleti kandırıyor!..
Öncelikle, en az et tüketen ülkele...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar