İtibarınız itinayla katledilir!..

“Yeni Türkiye” nin en başta gelen özelliği nedir diye bir soru sorulsa ne yanıt verirdiniz?.. Benim yanıtım şu olurdu:-Algı operasyonu!..Bu konuda ne denli başarılı olduklarına dair yığınla konu...

“Yeni Türkiye” nin en başta gelen özelliği nedir diye bir soru sorulsa ne yanıt verirdiniz?.. Benim yanıtım şu olurdu:
-Algı operasyonu!..
Bu konuda ne denli başarılı olduklarına dair yığınla konu sayabilirim… Pekii, bu “algı metodunu” yıllar içinde en çok kullandıkları ve başarılı oldukları alan hangisiydi diye sorsam?.. Onu da söyleyeyim:
-İtibar suikastları!..
Hayatlarını hem de aileleriyle birlikte mahvettikleri, lime lime ettikleri, onulmaz hastalıklara, intihara sürükledikleri namuslu, şerefli insanların iç paralayan öyküleri köşe yazılarına, kitaplara, TV programlarına, belgesellere yüzlerce kez konu oldu!..
Demem o ki; yeni Türkiye’de algı yoluyla, olmadı mahkeme yoluyla, kumpas yoluyla, kampanya yoluyla hedefinize ulaşmak artık çok kolay; ne demiş atalarımız:
-Çamur at izi kalsın!..
Size biri çok eski, diğeri günümüzden iki örnek vermek istiyorum; bakın bu ülkede insanların itibarıyla, kariyeriyle, geleceğiyle oynamak ne denli kolay, ne kadar ucuz!.. İlk örneğimiz 13 yıl öncesine dayanıyor; Ergenekon-Balyoz-Casusluk gibi insan haysiyetine aykırı, yüzlerce insanın geleceğiyle oynanan, Türk ordusunu çökerten aşağılık kumpaslardan bile 3 yıl öncesine, 2005 yılına gidiyoruz… Özelliği ne bu tarihin peki?
-İlerideki büyük kumpaslar için “test etme olayı” olması!..

Şemdinli kumpası!.. Tarih 9 Kasım 2005…
Şemdinli’de Umut Kitabevi bombalandı, 1 kişi yaşamını yitirdi. Özel Yetkili Savcı Ferhat Sarıkaya, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt ve 39 yüksek rütbeli subayı da içine alacak şekilde bir iddianame hazırladı.
Saldırının astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz tarafından bir PKK itirafçısına yaptırıldığı öne sürüldü ve iki astsubay 39’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak asıl “büyük balı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar