Zenginlerin cumhurbaşkanı!..

Yukarıdaki başlık daha iktidar olur olmaz yakasına yapışmıştı!.. 2017’de seçimlerinde büyük zafer kazanan ve salt çoğunluğu yakalayan Emmanuel Macron, daha yeni kabineyi açıklamadan önce...

Yukarıdaki başlık daha iktidar olur olmaz yakasına yapışmıştı!..
2017’de seçimlerinde büyük zafer kazanan ve salt çoğunluğu yakalayan Emmanuel Macron, daha yeni kabineyi açıklamadan önce üç bakan art arda istifa etti!.. Seçimlerde ittifak yaptığı Demokrasi Hareketi (MoDem) Partisi’nden Savunma Bakanı Sylvie Goulard, Avrupa İlişkileri Bakanı Marielle De Sarnez istifalarını verdikten hemen sonra büyük darbe MoDem’in lideri ve Adalet Bakanı François Barrou’nun istifasıyla geldi!..
Dur ne oluyoruz demeye kalmadan, en yakınındaki bakanlardan biri olarak kabul edilen Richard Ferrand da istifasını verdi!..
Sonraki süreç tam bir felaketler zinciri olarak gelişti… Saray’a taşındığının hemen ertesinde ülkenin gücünü “reforme etme” iddiasıyla düşük gelirli işçileri hedef alan “Esnek Çalışma Yasası” büyük tepkiye neden oldu, ardından gelen emeklilik kesintileri ise dar gelirli milyonları ayağa kaldırdı… Yakın koruması kılıklı serserinin yarattığı skandal da tuz biber vazifesi gördü…
-Macron’un kamuoyu desteği ise tepe üstü çakılmaya başladı!..
Düşünün; geçen temmuz ayında yapılan kamuoyu yoklamalarında Macron’dan memnun olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 39’du… Ağustos ayında yüzde 34’e geriledi… Eylül ayında ise yüzde 29’a inmişti… Gerilemeye bakar mısınız?!.
Bu çakılışın yankıları sürerken, Macron kabinesinin en popüler isimlerinden Nicolas Hulot, üstelik canlı yayında “hedeflere ulaşma konusunda yetersiz kalındığı” gerekçesiyle istifasını açıkladı… Macron’a destek sarsıcı bir şekilde geriledi tabii!..
Son olarak “Macron’dan bile Macroncu” bilinen İçişleri Bakanı Gerard Collomb da istifa edeceğini yine televizyon canlı yayınında açıkladı!..

Avrupa’nın yeni Orta Çağ’ı!.. Yukarıda anlat...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar